Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre yağışların Karaman Niğde ve Konya’nın bazı ilçelerinde etkili olup şehir merkezinde yağmurla karışık ve hafif şiddette olması beleniyor

Geçtiğimiz yıl kar yağışında rekor yaşanan Konya’da bu sene beklenen kar henüz yağmadı. Konyalıların merakla beklediği kar yağışının bugün şehir merkezinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Şehir merkezinde hafif şiddette olacak kar yağışının ilçelerde ise etkili olması bekleniyor. Havanın son günlerde sıcak geçtiği şehirde kar yağışı ile birlikte sıcaklıklar da 14 derece birden düşecek. Hava sıcaklığının şehir merkezinde 7-8 gece ise eksi 5-6 derecelerde olması tahmin ediliyor.

YETKİLİLER UYARDI

Yetkililer soğuk hava dalgası ve yağışlarla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyarıyor. Kar yağışının çarşamba günü bölgeyi terk etmese beklenirken yağışla mevsim normallerinin altında seyredecek hava sıcaklığı önümüzdeki haftaya kadar sıfırın altında seyretmesi bekleniyor. Türkiye genelinde ise balkanlardan gelen soğuk hava ve yağışlı sistem etkisiyle yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. Termometrelerin gece eksi 5-6’yı göreceği yurtta yağışlar cuma gününe kadar sürecek. Konya ve bazı ilçelerinde önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek ve en düşük hava sıcaklıkları ise şu şekilde: Konya şehir merkezi bugün -2/3, Perşembe -4/4, Cuma -3/6, cumartesi 1/10 derece olması bekleniyor. Bazı ilçelerde bugün hissedilecek hava sıcaklıkları ise Beyşehir karla karışık yağmurlu 0/7, Akşehir karla karışık yağmurlu 2/7, Cihanbeyli karla karışık yağmurlu 0/6, Çumra yağmurlu 2/9, Doğanhisar hafif kar yağışlı 4/7, Ereğli karla karışık yağmurlu 0/12, Ilgın karla karışık yağmurlu 2/7, Kadınhanı karıla karışık yağmurlu 2/7 ve Karapınar yağmurlu 0/10, Sarayönü yağmurlu2/7.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri