‘YKS orta ve zor sorulardan oluştu’

Özel Enderun Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Öznur Özgür İç, YKS’nin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun hazırlandığını, soruların genelde orta ve zor düzeyde olduğunu kaydetti

Özel Enderun Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Öznur Özgür İç, ÖSYM tarafından düzenlenen ve toplam 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında değerlendirmelerde bulundu. TYT'de adaylara Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru soruldu. AYT’de ise adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40 soru, Matematik Testinde 40 soru, Fen Bilimleri Testinde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Öznur Özgür İç, “Özel Enderun Liseleri öğretmenlerine göre sınavın MEB müfredatına uygun hazırlandığı görüldü. 2024 YKS Türkçe sorularının son senelerde olduğu gibi sınavın en önemli belirleyicisiydi. Paragraf sorularının çok uzun olmamasına rağmen anlam yoğunluğu bakımından ayırt ediciliği yüksekti. Genel olarak şiir ünitesi ağırlıklı olarak karşımıza çıktı. Roman ünitesinden bir soru sorulması, sınavın kapsam geçerliliğini düşürdüğü görüldü. Tiyatro ünitesinden hiç soru sorulmadı” dedi.

TÜM SINAV DEĞERLENDİRİLDİ

2024 YKS Matematik testinin genel itibari ile kazanımlara uygun, öğrencilerin bilgisini ölçen zor sorulardan oluştuğunu belirten Öznur Özgür İç, “Kazanımlara uygun olarak hazırlanan sınavın soru dağılımı önceki yıllarla benzerlik göstermekteydi. Bilgiyi çokça ölçen ve yorum gücünün de yer aldığı sorular bulunmaktaydı. 2024 YKS Fizik TYT Fizik soruları beklendiği gibi 9. Sınıf ve 10. Sınıf müfredatına uygun soruldu. Sınavda ağırlıklı olarak günlük hayatta fizik bilgilerinin kullanıldığı örneklere yer verildiği görüldü. AYT Fizik soruları son beş yılın bir benzeri şeklinde soruldu. 2024 YKS kimya soruları hem işlem becerisini ölçmek hem de temel bilgi birikimini kullanarak yorum yapıp sonuca ulaşabilecekleri tarzda sorulardan oluşmaktaydı. Sınav, düzenli çalışan öğrencilerin zorlanmadan cevap vereceği temel bilgilerin kullanılacağı sorulardandı.

2024 YKS biyoloji soruları genel olarak orta zorlukta ve bilgiye dayalı olduğu, ancak alana iyi hazırlanan öğrenciler tarafından rahat çözülebileceği görüldü. Ders dinleyen not alan biraz soru çözen öğrencinin yapabileceği vasat nitelikte sorulardı. İki tane soru grafik ve paragraf yorumlama idi. Bunun dışındaki sorular bilgi içerikli idi. 2024 YKS tarih soruları bilgiyi ölçme niteliğinde idi. Sorular orta zorluktaydı. 2024 YKS coğrafya soruları genel olarak orta ve üstü seviyesindeydi.

2024 YKS din kültürü genel olarak sınav orta -zor seviyesindeydi. Önceki yıllara göre biraz daha zorlayıcı nitelikteydi. 2024 YKS yabancı dil sınavı öğrencilerin dil bilgisini ve kelime dağarcığını ölçmede yeterli, ancak okuma ve anlama soruları çok fazla detay içermekteydi” diye konuştu.

ENDERUN LİSESİ BU YIL DA BAŞARILI

Her sınav formatında kurulduğu günden bu yana Türkiye birincileri çıkaran, bununla birlikte kitlesel başarıya çok daha fazla önem verdiklerini söyleyen Öznur Özgür İç, aklı geliştiren ahlakı güzelleştiren okullarında akademik başarının yanında milli ve manevi değerlere uygun öğrenciler yetiştirmeye gayret ettiklerini ifade etti. İç, bu yıl Enderun Liseleri mezunlarının her zamanki gibi kendisini, ailesini ve ülkesini en iyi üniversite ve bölümlerde temsil edecek şekilde eğitim aldıklarını ve 2024 YKS sürecini başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri