Yırca Köyünde Kesilen 6 Bin Zeytin Ağacı Meclis Gündemine Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.Manisa İl Tarım...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Manisa İl Tarım Müdürlüğü’nün arazide Zeytincilik Kanunu’na göre termik santralin yapılamayacağı kararına ve üstelik ne inşaat izni ne de imar iznine sahip olmamasına rağmen, kömürlü termik santrali inşaatını sürdürmek isteyen Kolin Grubu'nun, Soma'nın Yırca köyünde 1 saatte 6 bin zeytin ağacını yok ettiğini ifade eden Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

-Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Kolin Şirketler Grubu yetkilileri, 6 bin zeytin ağacının kanunsuz olarak yok edilmesi hakkında acilen kamu adına soruşturma başlatacak mıdır?

-Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı, 1 saatte 6 bin zeytin ağacını yok eden Kolin Şirketler Grubu hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş mudur? Bulunacak mıdır?

-6 bin zeytin ağacını hukuka, dolayısıyla meydan okurcasına yok eden Kolin Şirketler Grubu’nun tüm ticari faaliyetleri durdurulacak mıdır? İptal edilecek midir?

-Yeşil Barış Hukuk Derneği adlı sivil çevre örgütünün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü’ne yaptığı bilgi edinme başvurusuna; 17 Haziran 2013 tarihinde gelen yanıta göre, Müdürlüğün verdiği olumsuz görüşe rağmen bölgedeki zeytinliklerin Soma Kolin Termik Santrali’nin yapımı için acele kamulaştırması kararında imzaları bulunan Bakanlar Kurulu üyeleri hangi gerekçe ile hukuksuz, usulsüz işleme imza koymuşlardır?

-Kolin Şirketler Grubu, son 3 yılda hangi vakıf ve derneklere ne kadar meblağlarda bağışlar yapmıştır?

-Kolin Şirketler Grubu, son 3 yılda bürokratlar ve bunların 1. ve 2. derece akrabalarına-hısımlarına maaş ödemeleri, temettü ödemeleri, huzur hakkı ödemeleri yapıldığı iddiası doğru mudur?

-Son 3 yıl içerisinde, Kolin Şirketler Grubu tarafından yurt dışında tatile götürülen bürokratlar olduğu iddiası doğrumudur? Bunlar kimlerdir?

-Son 3 yıl içerisinde Kolin Şirketler Grubu tarafından bürokratlara ve AKP üst düzeydeki kişilerin 1. ve 2. derece akrabalarına danışmanlık ücreti ödendiği iddiası doğrumudur? Doğruysa ne kadar miktar danışmanlık ücreti ödenmiştir?

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri