‘Yıpranma payı hayata geçmeli’

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, “14 Mart Tıp Bayramı'nın çalışanlar için hiç olmazsa bu sene bir bayrama dönüşmesi için çok önemli bir dilekçe kampanyası başlatıyoruz” dedi

Türk Sağlık-Sen Konya Şubesi, döner sermaye ve yıpranma payı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bera Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, döner sermayenin emekliliğe yansıtılması gerektiğini ifade etti. Yıpranma payı ile ilgili de görüşlerini ve isteklerini dile getiren Olgun, "Sağlık çalışanlarının çalışma hayatı gün geçtikçe zorlaşmakta, katlanılmaz bir hal almaktadır. Bulaşıcı hastalıklar, şiddet, yoğun iş yükü ve sonu gelmeyen nöbetler nedeniyle çalışanlar tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar. Sağlık çalışanları yıpranmaktadır. Çalışanın emeğinin karşılığının verilmemesi, geleceğin belirsiz, emekliliğin sıkıntılı olması da çilenin bir başka adı olmuştur. Çalışan memnuniyeti için hiçbir çalışma yapılmaması, konu çalışanın hakkına gelince düzenlemelerin sadece sözde ve iyi niyet temennisi olarak kalmaması nedeniyle çalışanların ümidi de kırılmaktadır. Tüm bunlara bir de yandaş sendikanın toplu sözleşmede attığı imza ile memurun cebinde açtığı koca delikte eklenmiş ve çalışanlar için çalışma hayatı adeta bir cehenneme çevrilmiştir" ifadelerini kullandı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

14 Mart Tıp Bayramı'nın çalışanlar için de bir bayram olması için dilekçe verileceğini kaydeden Olgun, "Çalışan memnuniyetinin yerlerde süründüğü Sağlık alanında yaşanan bunca sorunun çözümü için acil olarak adım atılması gerekmektedir. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının ve taleplerinin tekrar kamuoyu gündemine gelmesi ve 14 Mart Tıp Bayramı'nın çalışanlar için hiç olmazsa bu sene bir bayrama dönüşmesi için çok önemli bir dilekçe kampanyası başlatıyoruz. Dilekçe kampanyamızla döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi gibi tüm çalışanların beklediği çok önemli iki talebin hayata geçirilmesini istiyoruz. Dilekçe kampanyamızla uzun zamandır dile getirdiğimiz bu iki talebi bir kez daha Türkiye'nin gündemine taşıyacağız" diye konuştu. Olgun, toplanan imzaların dilekçe halinde, Ankara'da yapılacak bir eylemle TBMM'ye verileceğini de belirtti.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri