''Yine Fişlediler, Yine Fişlendik''

Aktif Eğitimciler Sendikası Çorum Temsilcisi Adem Yücel ''Fişleme çok çirkindir, hakkın katında günahtır, bir zamanlar olduğu gibi yine fişlediler, yine fişlendik.'' dedi. Son zamanlarda giderek artan fişleme skandallarına ilişkin bir açıklama...

Aktif Eğitimciler Sendikası Çorum Temsilcisi Adem Yücel ''Fişleme çok çirkindir, hakkın katında günahtır, bir zamanlar olduğu gibi yine fişlediler, yine fişlendik.'' dedi.

Son zamanlarda giderek artan fişleme skandallarına ilişkin bir açıklama yapan Adem Yücel, yapılanların ahlakla ve hukukla bağdaşmayacağını ifade etti. ''Yeni okul müdürlerinin belirlenmesi amacıyla yapılan mülakatlarda, yandaş sendika ile MEB arasındaki çirkin işbirliği, belgelendi. '' diyen Yücel, geçmişte, hükumetin ve MEB'in de kendisine yandaş olmayanlara yönelik fişlemeler yaptığının ortaya çıktığını söyledi. Yandaş sendikanın hukuku hiçe sayarak, payandalık ettiği iktidarın izinden yürüdüğünü dile getiren Adem Yücel, özellikle sendikalarına üye olan adaylara yönelik kullanılan ağır ifadeler ise basit bir yandaşlık ve karalamanın ötesinde, büyük bir korkunun da işareti olduğunu dile getirdi.

Yücel, ''Gücünü sendikacılığa değil iktidarla işbirliğine bağladığı için, bu gücü yitirme korkusuyla artık alenen suç işlemeye başlamıştır. Şimdi de Şanlıurfa'da Eğitim Bir Sen Birecik İlçe temsilcisi tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme ile ilgili skandal belge ortaya çıktı. Sözlü sınav komisyonuna ulaştırıldığı belirtilen fişleme belgesinde sözlü sınava girecek 64 kişinin isimlerinin karşısında görev yeri, alanı, sendikal bilgileri, siyasi görüşleri, çok çirkin ifadelerle karalama niteliğinde karakter özellikleri yer alıyor.'' dedi.

Fişleme belgesinde Eğitim Sen, Aktif Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen adaylarının karşısına ''Alevi, militan, faşist, dengesiz, tutarsız, çok tehlikeli kesinlikle değerlendirilmemesi gerekir'' gibi insan onur ve haysiyetine yakışmayacak, kin ve nefret duygularını dile getirici, sanki adı geçen şahıslar bu milletin, vatanın evladı değilmiş gibi, ayrıştırmanın, ötekileştirmenin son noktasına varılmış bir şekilde yakışıksız ifadeler kullanıldığını aktaran Yücel, Eğitim Bir Sen üyesi adayların isimleri karşısına ''Üyemiz, karakterli biri, kesinlikle değerlendirilmeli'' ibarelerinin not düşüldüğü hatırlattı. Yücel ''Endişemiz böyle belgelerin tüm illerde yapılıp yapılmadığıdır. Fişlemede yapılan karakter analizi incelendiğinde bütün karakterli ve değerlendirilebilir eğitimcilerin her ne hikmetse kendi sendikalarında toplandığı görülmektedir. Diğer Sendikaların Mensupları ise çok çirkince karalanmıştır. İnsanlığa yakışmayacak, düşmanına bile böyle bir tavrın sergilenmemesi gerekirken, kendi meslektaşlarına, görünen o ki sadece kendi sendikalarına mensup olmadıkları için, kendileri gibi düşünmedikleri için, gözleri makam hırsı bürümüş bir tavırla, amaca ulaşmak için her türlü gayri meşru tavrı mubah gören bir anlayışla yazılmış, çizilmiş bir belgeyle ifade edilen sözlerin yakışıksız olduğu aşikardır. Bu tüm insanımızı, eğitim çalışanlarını çok derinden yaralamıştır. Bilerek veya gafletine yenilmiş bir şekilde böyle kabul edilemez bir tavır içinde bulunanları, eğer insanlıkları sükut etmemişse, hala içlerinde insani duygular adına bir şey kalmışsa, ki vardır ümidini besliyoruz, derhal özür dilemelerini, yaptıklarının çok büyük bir vebal ve günah olduğunu bilerek kamuoyu nezdinde tüm eğitim çalışanlarından, özellikle de bahsi geçen kişilerden özür dileyip, haklarının helalini dilemelerini istiyoruz. Özür dilemedikleri müddetçe de bizler hakkımızı helal etmiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri