Yılmaz’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü Mesajı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şubesi Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, 18 Mart Çanakkale zaferinin 101 yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.Yılmaz, Çanakkale Savaşları, 1. Dünya...

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şubesi Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, 18 Mart Çanakkale zaferinin 101 yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yılmaz, Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı‘nın seyrini değiştiren, tarihe "Çanakkale Geçilmez" sözü ile yazılan büyük bir destan olduğunu ifade ederek, “Çanakkale Zaferi, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk Ulusu; İstanbul‘u kurtaran Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal‘i Çanakkale‘den tanımış;, 19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıktığı gün Türk halkının, tanıyıp güvendiği liderinin etrafında kenetlenip İstiklal Savaşı‘na katılmıştır Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale‘nin sularında, Conkbayırı‘nda ve Anafartalar‘da atılmış ve bu zaferler daha sonra Türk ulusunu Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluşa taşımıştır. Bu zafer; Yahya Çavuşlarıyla, Koca Seyyitleriyle, kınalı Alileriyle, 57. alaylarıyla kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer; Evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.Zaferin yıl dönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi; minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri