Yılmaz kitaplarını imzaladı

Konya eski Milli Eğitim Müdürlerinden Yazar Mustafa Kemal Yılmaz, İl Halk Kütüphanesi salonunda kitaplarını imzaladı.
Programa Konya eğitim camiasının önde gelen isimleri, yazarlar ve Yılmaz’ın aile dostları katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Gazeteci İhsan Kayseri, Mustafa Kemal Yılmaz’ın Konya eğitim camiasında çok önemli görevler üstlendiğini belirterek “Mustafa Kemal hocam, memuriyet hayatındaki etkin görevlerinden sonra bilgi ve birikimini kitaplarıyla gelecek nesillere aktarmaktadır” dedi. Daha sonra, M. Kemal Yılmaz’ın İnşaat Mühendisi oğlu Metin Yılmaz, babasının öğretmenlik, yöneticilik ve yazarlık hayatını anlatan bir konuşma yaptı. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar da konuşmasında, Konya’da İmza Günleri geleneğini başlattıklarını belirterek, diğer yazarları da bu tür programlar düzenlemeye çağırdıklarını söyledi. Ardından, Yılmaz’ın son çıkan kitabı Aydınlığa Yürümek’in önsöz yazarı Avukat Özgen Küçükkoner kürsüye geldi. Küçükkoner, yıllara dayanan dostluklarını anlattığı konuşmasında Yılmaz’ın, Öğretmenevlerinin kurulması için verdiği mücadeleyi, Selçuk Üniversitesi’nin kurulması için yaptığı çalışmayı dile getirdi.
Küçükkoner, 1983 yılında politikaya atılan Yılmaz’ın veto edilmesi üzerine siyasetten çekildiğini de kaydetti. Daha sonra kürsüye gelen Mustata Kemal Yılmaz, eserlerinde gençliği bilgilendirmek, bilgi ve tespitlerini yeni nesillere aktarmak için gayret gösterdiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Yılmaz, katılımcılara kitaplarını imzaladı. Programda Yılmaz’a ilk imzayı, Konya eski Milli Eğitim Müdürü Recep Metin attırdı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri