Yılmaz: İslam Dünyasında Yaşanan Acının Vicdan Azabını Duyan Bir Milletiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye’de Mısır’da yaşanan acıyı hisseden o acının vicdan azabını çeken bir milletiz.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye’de Mısır’da yaşanan acıyı hisseden o acının vicdan azabını çeken bir milletiz. Birleşmiş Milletler Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını bu saatten sonra tespit etse de artık çok geç. Ölenler geri gelmeyecek. İslam dünyasının birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Birlik ve beraberlik olduğu sürece yaşanan bu sıkıntılar bitecektir." dedi.

        İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas’ın Suşehri ilçesine geldi. İlçe girişinde törenle karşılanan İsmet Yılmaz’a AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ve AK Parti genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de eşlik etti. İlçede vatandaşlarla bir araya gelip sohbet eden Bakan Yılmaz daha sonra geldiği AK Parti ilçe binasında partililere seslendi.

        Türkiye’nin her yönden iyi bir yolda olduğunu, AK Parti hükümeti ile birlikte önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Yılmaz, "Türkiye’de hem rakamsal verilerle hem de milletimizin gönlünde gelmiş geçmiş en iyi hükümetiz. Her alanda çok önemli yenilikler hizmetler yaptık. Sabırla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Halkımızla birlikte olduğumuz sürece ülkemizin önü açık." diye konuştu.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise AK Parti hükümeti ile Türkiye’de büyük bir değişimin yaşandığını ifade etti. Erdem, "Biz vaat etmediğimiz ve ihtiyaç olarak gördüğümüz çok şeyi yaptık. Sağlıktan ekonomiye bir çok alanda önemli gelişmeler yaşandı. Ama bazıları çıkıp yerinden sökülüp başka yere dikilen 86 ağaç için tencere tava çaldılar. Onların derdi ağaç veya yeşil değildi. İstanbul bizimle bir gülistan bir lalezar oldu. İstanbul bizimle yemyeşil oldu." ifadelerini kullandı.

        Üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul projelerine de değinen Erdem, "İstanbul’a dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. İstanbul, bu havalimanı ile dünyanın önemli bir ticaret merkezi olacak. CHP bu projelere karşı çıkıyor. Yabancı devletlerin yapılan bu hizmetleri istememesini anlıyorum ama ana muhalefet partisinin bu projelere karşı çıkmasına anlam veremiyorum." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Bakan İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyet Akıncılar'a giderek çeşitli temaslarda bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri