Yılmaz: Diyarbakır Artık Hizmet İstiyor

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, halkın artık hizmet istediğini söyledi.

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, halkın artık hizmet istediğini söyledi.

Yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını belirten Yılmaz, halka hizmet anlayışı doğrultusunda siyaset yaptıklarını dile getirdi. Siyasette klasik ayak oyunlarının olmaması gerektiğini belirten Yılmaz, “Demokrasilerde partiler ve adaylar, halka kendi düşüncesini ve projelerini anlatır. Ondan sonra halk kendi tercihini yapar Eğer bahsettiğimiz böyle bir ortam oluşursa parti olarak adaylarımız açık farkla kazanır. Halkla yaptığımız görüşmelerde artık hizmet istediklerini dile getiriyorlar. Yıllardır kin ve nefret üzerinden alan açan, siyasi menfaat elde eden kişiler, aynı mantıkla devam ediyor.” diye konuştu.

DÜŞMAN KiM?

Diyarbakır’da hafta sonu yapılan mitingde bir konuşmacının ‘Diyarbakır’ı yeniden düşmanın eline vermeyiz’ dediğini aktaran Yılmaz, “Burada düşman kim? Bizim adaylar mı? Halkın kıblesiyle her şeyiyle uyum içinde olan adaylarımız mı düşman? Bu mantık terk edilmedikçe bu memlekete huzur gelmez. Bu mantık Milli Güvenlik Kurulu’nun güvenlik stratejilerine zaten girdi. Hatta öncelikli tehditler arasına girdi. Bu halka hizmet etme anlayışı değil, hizmet etmek isteyenleri düşman safına koyarak kamplaşma yapmaya çalışıyor. " dedi.

Bölgede genel itibariyle Kürt adaylarla seçime gireceklerini belirten Hüseyin Yılmaz, “Biz başka şehirlerden taşıma adayla değil, halkla aynı inancı paylaşan ve sorunlarıyla büyüyen adaylarla seçime giriyoruz. Her adayımız kendi ilçe ve beldesinden gösterildi. Çünkü oranın derdini ancak oralı biri anlar. Atamalarla, tayinlerle aday olmaz. Çünkü halkın seçtiği insanlar hesap vermeli. Bir adaya parti ya da örgüt tarafından atanmışsa aday kendisini atayana karşı sorumlu olur, halka karşı sorumlu olmaz.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERE ‘RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MELUNDUR’ TABELASI ASACAĞIZ

Türkiye’de yeni bir Anayasa’nın şart olduğunu belirten Yılmaz, mevcut anayasanın yamalı bohça haline geldiğini dile getirdi. Yapılacak anayasada hiçbir etnik gruba atıfta bulunulmamasının önemli olacağını vurgulayan Yılmaz, “Yeni bir Anayasa’da hiçbir etnik gruba vurgu yapılmamalı ancak ülkenin resmi dili olmalı. Anadilde eğitimin önü de açılmalıdır. Özel eğitim kurumlarıyla anadilde eğitim sorunu çözülemez.” dedi.

Yılmaz, dürüst ve halkın içinden olan adaylarla belediyelere kazanmaları halinde bu kurumların halka hizmetin mekanları olacağını kaydetti. Yılmaz, “ Halkımız hizmetlerin en iyisine layık. Belediyelerimizde rüşvet ve haraç alınmayacak. Belediyelerin kapılarına 'rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacağız” ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri