Yıldız: Adli Tıp'tan Raporlar Gelirse Cenazeler Yarın Defnedilebilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki dün gece cesedi çıkarılan 2 madencinin, Adli Tıp'tan beklenen raporlarının gelmesi halinde yarın defnedilebileceğini söyledi. Taner Yıldız, Ermenek'teki maden kazası ile ilgili son...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki dün gece cesedi çıkarılan 2 madencinin, Adli Tıp'tan beklenen raporlarının gelmesi halinde yarın defnedilebileceğini söyledi.

Taner Yıldız, Ermenek'teki maden kazası ile ilgili son gelişmeler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dün akşam 2 işçinin cesedine ulaşılmasının sürpriz bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Yıldız, "Sürpriz bir gelişme değildi. Bundan sonraki her metrede suyun hareketleriyle beraber yine işçi kardeşlerimize rastlayabiliriz. Ama bunun ne kadar önce ne kadar sonra olacağını şu anda bizim belirlememiz ve koordinat vermemiz mümkün değil, öyle bir şey söz konusu değil. Yani o açıdan son metreye varıncaya kadar, bizim nefeslikten ve desandreden girdiğimiz kanal birleşinceye kadar bu çalışmalar tabii ki devam edecek. Bir nevi maden ocağının baştan sona kadar yapıldığını söylersek çok mübalağa etmiş olmayız. Tahkimatları özellikle kavşak noktalarında, çatal noktalarda tamamen bozulan yerler var. 1-2 metreye 15-16 saat harcadığımız yerler var. O açıdan bu çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

Dünden bu yana yaklaşık 25 metreye yakın mesafe gittiklerini ve hızlarının etkilendiğini söyleyen Yıldız, "İki tane başaşağı var ve 2 tane önemli de kavşağımız var. Onları geçmemiz lazım. Biraz uzun soluklu bir çalışma olacak. Birinci başağıdan aşağı girmedik, onu geçip direkt ana yolumuzdan, taban yolundan devam edeceğiz. Olma ihtimali daha güçlü olan yerlere öncelikle bakıyoruz. Daha sonra da 2 ocak girişi de birbiriyle buluşması için çaba sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, madenden dün gece çıkarılan 2 işçinin cesedinin teşhis edilmesiyle ilgili Adli Tıp'tan beklenen raporların gelmesi halinde cenazelerin yarın defnedilebileceğini söyledi.

İlk belirlemelere göre işçilerin su yerine metan gazından zehirlendikleri iddialarının sorulması üzerine Yıldız, "Bu başsavcılığımızın yürüttüğü bir çalışma. Tabii ki bunlar yeri geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak ailelerimizin özellikle bilgi mahremiyetini dikkate almamız lazım. Buna her birimizin basın mensubu siz değerli arkadaşlarımızla beraber, zaten dikkat ediyorsunuz, bu konuya itina göstermemiz lazım. Bu hepimize düşen bir sorumluluktur. Bu manada bütün ilgili arkadaşların otopsi raporları başsavcılıkta bulunacaktır." dedi.

Tahmini olarak desandrede 306. metrede olduklarını kaydeden Yıldız, "Orada dün akşamdan bu yana çok fazla talaş, çok fazla ahşap ve 3 tane ezilmiş vagonu çıkartmamız lazım. Suyun çekilmesi bu kadar malzemenin arasından çok kolay olmuyor. İki tane pompa değiştirdik. Birçok teknik ve ayrıntı var. Ama o malzemeleri çekip suyu çekmek, suyu çektikten sonra da malzemeleri çekmek hep birbiriyle münavebeli olarak devam edecek. Nefeslikte de dünden bu yana 12 metre ilerledik." açıklamasını yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri