Yıldırımhanlı Veliler En Güzel Aşureyi Yapmak İçin Yarıştı

Mersin’in Silifke ilçesinde Özel Yıldırımhan Burak İlkokulu tarafından veliler arası aşure yarışması düzenlendi. Okulun yemek salonunda düzenlenen etkinlikte birbirinden güzel ve lezzetli 60 aşure önce görüntüsü, ardından tadı için...

Mersin’in Silifke ilçesinde Özel Yıldırımhan Burak İlkokulu tarafından veliler arası aşure yarışması düzenlendi.

Okulun yemek salonunda düzenlenen etkinlikte birbirinden güzel ve lezzetli 60 aşure önce görüntüsü, ardından tadı için puanlandırıldı. Jüri üyelerinin 30 puan üzerinden yaptığı değerlendirmede Pınar Atçı yaptığı aşure birinci seçilirken, Helime Gökhan ikinci, Teslime Uğuz ise üçüncü oldu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan aşure etkinliği için yarışmaya katılan 60 veliye teşekkür eden Okul Müdürü Mehmet Filiz, “Yarışmamıza ve aşureye verdiğiniz önem ve destek için çok teşekkür ediyoruz. Yarışmaya katılan ve dereceye girenler madalya ile ödüllendiriyor, diğer velilerimize ise gösterdikleri medeni cesaretten dolayı teşekkür belgesi veriyoruz. Hicri yılın başlangıcı Muharrem ayıdır. Muharrem ayının aylar arasında farklı bir yeri vardır. Çünkü içinde aşure gibi önemli bir günü barındırıyor. Bugüne aşure denmesinin önemli bir sebebi muharrem ayının onuncu gününe denk gelmesidir. Allah (cc) aşure gününde on peygamberine on değişik ikram ve ihsanda bulunur. Bizlerde aşurenin bereketinden birlikte istifade edelim dedik ve velilerimizin katılımıyla bu programı düzenledik. Katılan bütün velilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri