Yıldırımhan Öğrencisi Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye 2.si Oldu

Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Furkan Merdan, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda matematik dalında Türkiye 2.si oldu. Merdan ödülünü Ankara Ticaret Odası Congresium’da yapılan törende aldı. Mersin Yıldırımhan Fen...

Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Furkan Merdan, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda matematik dalında Türkiye 2.si oldu. Merdan ödülünü Ankara Ticaret Odası Congresium’da yapılan törende aldı.

Mersin Yıldırımhan Fen Lisesi Müdürü Nurettin Koca, bu yıl 22.si düzenlenen TÜBİTAK Olimpiyatları 2. aşama sınavlarının 15-16 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrencilerinden Furkan Merdan'ın Türkiye 2.liğini alarak Mersin'in gururu olduğunu ifade eden Koca başarılarının bundan sonrada süreceğini kaydetti. Geçen yılki aynı yarışmada 3. olan okullarının bu yıl gümüş madalya aldığını aktaran Koca, önümüzdeki yıllardaki hedeflerinin ise altın madalya olduğunu söyledi.

Mersin'de eğitim çıtasını yükseltmek için çabalarının süreceğini anlatan Koca, "Matematik, fizik, kimya ve biyoloji dallarında bilim olimpiyatlarına hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Gümüş madalya kazanarak Mersin'in gururu olan Furkan Merdan ise başarısında en büyük payın okulu olduğunu belirtti. Merdan, desteğini esirgemeyen öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri