Yıldırım kendini savundu

Futbolda şike davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Maç öncesinden futbolcu transferi yapanlar yargılanmıyor, biz transfer şikesi diye yargılanıyoruz dedi
Yıldırım, aylardır süren tutukluluk sürecinin iyi diyalog içerisinde geçtiğini belirterek, Mahkeme Heyeti Başkanı Ekinci’ye teşekkür etti. “Bu bir şike davası olsaydı burada farklı konuşmalar yapıyor olurduk ama dediğim gibi şike davası değil” diyen Yıldırım, savunmasında eksik kalan bazı maçları anlatacağını söyledi. Gençlerbirliği’nden Orhan Şam’ı 3,5 milyon avroya aldıklarını belirten Aziz Yıldırım, “Şike yaptığınız bir oyuncuyu alır mısınız? Doğan Ercan tapelerde kimseyle konuşmuyor. İlhan Bey’e telefonda yalan söylüyor ve kulübe gitmiyor. Ercan, Ali Kıratlı ile konuşuyor. Kıratlı’ya ‘Ben parayla mı yaptım?’ diye sitem ediyor. Ercan’ın derdi oyuncu satmak, transfer yapmak, menajerlik ücretini almak” diye konuştu.
İddianamede yer alan “Tarla” ifadesini açıklayan Yıldırım, bu ifadenin bir şifreli konuşma olmadığını, her hafta Eyüp Sultan’a gidip kurban kestiklerini ve burada maç için dua ettiklerini söyledi. Yıldırım, buradaki ettikleri dua için “Tarla” ifadesini dilek anlamında kullandıklarını iddia etti. Yıldırım, “Bizi buraya getirenler şike diye getirdiler, ortada şike yok. Bizim size bir sitemimiz yok. Sitemimiz bizi buraya getiren organizeyedir, savcılığadır” ifadelerini kullandı. İddianamede Orduspor’un suçlandığını, ancak savcılığın somut delil elde edilemediğinden dava açmadığını söyleyen Aziz Yıldırım, “İddianamenin sırf bir başlığı olsun diye içinde bulunduğumuz durum açıktır. Her tapemi cevaplandırırım. Bu operasyon Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a yöneliktir” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri