Yıldırım: İnşallah Suriye ile ilişkilerimizi normalleştireceğiz

AKP iktidarı 5 yıl sonra Esed ile de kucaklaşmaya hazırlanıyor. Sinyali Başbakan Binali Yıldırım verdi.
Başbakan Binali Yıldırım, "Rusya ve İsrail'le ilişkilerimizi normale döndürdük. İnşallah Suriye ile de ilişkilerimizi normale döndüreceğiz" dedi..
 
Başbakan Binali Yıldırım, AKP İl Başkanları toplantısında konuştu.
 
"İnşallah Suriye ile de normale dönecek"
 
"Rusya ve İsrail'le ilişkilerimizi normale döndürdük. İnşallah Suriye ile de ilişkilerimizi normale döndüreceğiz. Bölgedeki bütün hakim ülkeleri, koalisyon güçlerin, stratejik ortakların yaşanan durumun bir kez daha değerlendirmesi ve rekabeti bir kenara bırakarak insanığın yok olmamasına göz yummamalarını bekliyoruz. Terör herkesin korkulu rüyası olduysa bu ülkelerdeki istikrarsızlık var.
 
DAEŞ, Irak işgalinden sonra çıktı. Bugün günah çıkaranlar, bunun bedelini bölge insanlarına ödetiyorlar. Suriye ile, Irak ile, bütün komşularımızla iyi ilişkiler geliştirmek bizim vazgeçilmez hedefimizdir. Zor günlerimiz oldu atlattık, güzel günlerimiz oldu her şeyimizi paylaştık. Gelecek birlik, beraberlik, iyi komşulukla mümkündür. Gelecek ayrılıkta değil, birliktedir.
 
ERDOĞAN 2012'DE "EMEVİ CAMİNDE NAMAZ KILACAĞIZ" DEMİŞTİ
 
Esad'ın devrilmesinden o kadar emin olan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında AKP'nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yakın zamanda Şam'da Emevi Camisi'nde namaz kılacaklarını söylemişti.
 
Erdoğan 2012 yılında şöyle konuşmuştu:
 

"...İnşallah biz en kısa zamanda Şam'a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah Selahaddin Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi'nde namazımızı da kılacağız. Bilali Habeşi'nin, İbn-i Arabi'nin türbesinde, Süleymaniye Külliyesi'nde, Hicaz Demiryolu İstasyonu'nda kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz"

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri