Yıldıray Çınar Anıldı

İstanbul Maltepe’de faaliyet gösteren Samsun Yakakentliler Derneği'nin Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlediği, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SAMDEF) desteklediği Yıldıray Çınar anma gecesi gerçekleştirildi.Program,...

İstanbul Maltepe’de faaliyet gösteren Samsun Yakakentliler Derneği'nin Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlediği, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SAMDEF) desteklediği Yıldıray Çınar anma gecesi gerçekleştirildi.

Program, Dernek Başkanı Av. Özgür Baş’ın açılış konuşması ve Yakakentli sanatçıların konseri ile başladı. Yıldıray Çınar belgesel gösterimi ile devam eden etkinlik, sürpriz sanatçı Hüseyin Şimşek’in ardında sahne alan Metin Erten ve TRT sanatçısı Coşkun Gök’ün okuduğu Yıldıray Çınar’ın türküleri izleyicileri zaman zaman coşturdu, bazen de duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Çok sayıda Yıldıray Çınar severin izlediği etkinlik, plaket töreni ile sona erdi.

Programa; CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Maltepe ve İBB meclis üyeleri, Samsun Sivil Toplumlar Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı H. Kaya Aşçı, Ankara Samsun Dernekler Federasyonu (ASDEF) Başkanı Remzi Kozal, SAMDEF Başkanı Av. Dilek Kiraz, SAMDEF Onursal Başkanı Erkan Zorlu, Samsun Yönetici, Sanayici ve İş adamları Derneği (SAYSİAD) temsilcileri, Samsun Dernekler Fedarasyonu (SADEF) temsilcileri, Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) temsilcileri, Yakakentli iş adamları ve Samsun il, ilçe, köy dernekleri ve diğer sivil toplum temsilcileri ile yerel yöneticiler, türkü severler, Yıldıray Çınar severler katıldı.

Programın koordinatörü ve Yakakentliler Derneği Denetim Kurulu Üyesi Ramazan Şensoy, konuşmasında, ’’250 türkü derleyip, 250 türkü besteleyen, 600 türküyü yorumlayan, 60'a yakın filmde rol alarak, ülkemiz kültür mirasına katkılar sunan büyük ustanın buna benzer organizasyonlar ile anılmalı.’’ dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri