YHT ultra lüks oldu!

2 ay aradan sonra YHT biletlerine bir zam daha geldi. Konya- İstanbul hızlı tren bilet fiyatı 630 TL, Konya- Ankara hızlı tren bilet fiyatı da 200 TL oldu.

Sadece YHT biletlerine değil, YHT’de battal boy valiz taşıma ücretleri de zamlandı. 1 adet battal boy valiz taşıma ücreti 50 TL’den 175 TL’ye yükseldi

Zam furyası devam ediyor. 7'den 70'e her ürüne zam geliyor. Zam furyasından nasibini Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletleri de aldı. TCDD; Taşımacılık, Yüksek Hızlı Tren, yük taşımacılığı ve banliyö ile yolcu taşıma ücretlerine zam yaptı. Konya-Ankara, Konya-İstanbul sefer ücretleri artık daha pahalı olacak. Vatandaş, bilet alırken, daha fazla para ödeyecek. Uçak ve otobüs gibi YHT de ucuz olmaktan çıktı.
EN SON TEMMUZ AYINDA ZAM GELMİŞTİ
Kurban Bayramının bitmesiyle birlikte YHT biletleri zamlanmıştı. Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine en son Temmuz ayında zam gelmişti. Konya-İstanbul arası bilet fiyatı 330 TL'den, 439 TL'ye, Konya-Ankara arası bilet fiyatı ise 103 liradan 146 liraya yükselmişti. Temmuz ayındaki artışlarla birlikte Konya-İstanbul arası bilet fiyatı yüzde 33 zamlanmıştı.
KONYA-İSTANBUL ARASI 630 TL OLDU!
Son zamlarla birlikte Konya- Ankara hızlı tren bilet fiyatı 103 liradan 200 TL’ye çıktı. Konya- İstanbul hızlı tren bilet fiyatı, 439 TL’den 630 TL’ye yükseldi. Konya- Eskişehir hızlı tren bilet fiyatı 290 TL, Konya- Karaman hızlı tren bilet fiyatı da 140 TL oldu. Son 9 ayda bilet fiyatlarına 3 kez zam yapılmış oldu.
BATTAL BOY VALİZ ÜCRETİ 50 LİRADAN 175 LİRAYA ÇIKTI
Sadece YHT biletlerine değil, YHT’de battal boy valizlerin ücretlerine de zam geldi. Kısa süre önce 1 adet battal boy valiz, 50 TL’ye taşınıyordu. Son zamlarla birlikte 1 adet battal boy valiz taşıma ücreti de 175 TL’ye yükseldi. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala bu zam kararı hem vatandaşın hem de öğrencilerin ciddi şekilde tepkisini çekti.
EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri