YHT ile ilgili korkutan iddia! 70 kilometre boyunca bu yok

Konya, Ankara, Eskişehir, İstanbul... Yüksek Hızlı Tren YHT'nin en çok kullanıldığı şehirler. Son olarak Ankara-Sivas YHT hattı hizmete açıldı. Söz konusu YHT hattıyla ilgili korkutan bir iddia geldi.

Konya, Ankara, İstanbul ve Eskişehir Türkiye'de ilk kez YHT hizmetine kavuşan şehirler. Son olarak Ankara-Sivas YHT hattı hizmete açıldı. Bu hatla ilgili korkutan bir iddia gündeme geldi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Ankara- Sivas YHT hattının 70 km’lik bölümünde sinyalizasyon olmadığını ve kaza riski bulunduğunu açıkladı.

BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir, Ankara-Sivas YHT hattının 70 km'lik kısmında sinyalizasyon olmaması üzerinden 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Ankara’da açılan tren hattında da sinyalizasyon olmaması nedeniyle 13 Aralık 2018’de 9 kişinin öldüğü, 107 kişinin yaralandığı tren facia yaşandığına işaret etti.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Özdemir, “Sinyalizasyon olsaydı o kaza olmayacaktı. Yine seçim arefesindeyiz. Yine seçim öncesi siyasi şov amacıyla bilimsellikten uzak bir açılış yaptılar. Aynı hata burada da var. Ankara-Kırıkkale arasındaki 70 kilometrelik hat kesiminde sinyalizasyon yok. Karayolu düşünün. Bir kavşakta ışık olmazsa kaotik ortamlar meydana gelir. Bu nedenle risk bulunuyor. Proje bütünlüklü olarak bitirilerek açılmalıydı. Böylece kaza riski olmazdı” dedi.

“Yağış alan aylardayız” vurgusu yaparak, YHT hattında yeterince deneme seferi yapılmadığına da dikkat çeken, rayların oturmama ihtimalin olduğunu kaydeden Özdemir, “Bir müddet yolcusuz deneme seferi yapılmalıydı. Yeterince deneme seferi olmadı. Bu seferler mutlaka daha fazla yapılmalıydı. Avrupa’da 60’ar kiloluk kum torbalarını koltuklara koyarak, yolun oturması için karşılıklı deneme seferleri yapılıyor. Bu bizde ihmal ediliyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri