YGS tadında bir sınav

Özel Gençlik Dershaneleri tarafından organize edilen YGS provası gerçekleştirildi. Birebir YGS kurallarının uygulandığı sınavda öğrenciler sıkı bir güvenlik kontrolünden sonra sınav salonuna girdi

Özel Gençlik Dershaneleri tarafından organize edilen YGS provası gerçekleştirildi. Birebir YGS kurallarının uygulandığı sınavda öğrenciler sıkı bir güvenlik kontrolünden sonra sınav salonuna girdi. Sınav yaklaşık 3 saat sürdü

Özel Gençlik Dershaneleri tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan YGS provası bu yıl da devam etti. Sadece dershane öğrencilerine değil, Konya genelinde sınava girecek olan bütün öğrencilere açık olarak gerçekleştirilen YGS provasında, önümüzdeki pazar günü yapılacak olan YGS’nin birebir provası yapıldı. 10.00’da başlayan sınav öncesinde öğrenciler 09.30’da sınava girecekleri yerin kapısının önünde bir süre bekletildi. Sınava girerken öğrenciler titiz bir şekilde güvenlik görevlileri tarafından tek tek arandı. Hiçbir metal eşya, kol saati, cep telefonu ve takı eşyalarının alınmadığı sınavda, kalem ve silgi dahi alınmadı. Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde yapılan sınav, gerçeğini aratmadı. Saat 10.00 olduğunda öğrenciler sınava başladı, sınavın ilk yarım saatinde hiçbir öğrencinin çıkmasına izin verilmedi. Saatler 13.20’yi gösterdiğinde ise sınav tamamlanmış oldu.

Özel Gençlik Dershaneleri Müdürü Yavuz Aydın, “Öğrenciler için büyük öneme haiz olan sınava tam bir hafta var. Bugün burada YGS’nin provasını yaptırıyoruz. Öğrencilerimizin sınava ilişkin daha çok tecrübe kazanmalarını, heyecanlarını ve kaygılarını daha aza indirgemeyi amaçlıyoruz. YGS’nin psikolojisini öğrencilerimize yaşatarak daha o gün başlarına gelebilecek olayları yakından yaşayarak öğrenmelerini istedik. Bu nedenle sınav öncesinde, sınav süresince ve sınav sonrasında YGS’de yapılan uygulamaları birebir uyguluyoruz. İnşallah öğrencilerimiz bu sayede daha başarılı olur” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen YGS provasının sınava girecek olan öğrencilerin motivasyonunu artırdığını ve bu nedenle özellikle bu sınava girmek istediklerini belirten Yakup Yılmaz, “Dershanemiz tarafından gerçek sınav formatında yapılan denemeyle hem kendimizi sınıyor, hem de psikolojik olarak sınava hazırlanıyoruz. İnşallah bu sınav hepimiz için hayırlı bir şekilde geçer. Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerden Ayşegül Ay da, “Gençlik Dershanesi öğrencisi olmamama rağmen, dershane tarafından düzenlenen bu sınava girme hakkı tanındığı için mutluyum. Çünkü YGS’ye çok kısa bir zaman kaldı. Bugün gireceğimiz sınav bizi biraz daha motive edecek. Sınava psikolojisine kendimizi alıştırmış olacağız. Ben ilk YGS’ye giriyorum. O nedenle biraz daha heyecanlıyım. Bugün burada YGS’ye girmiyoruz ama gerçekten YGS’den hiçbir farkı yok. İnşallah bugün bu heyecanı yaşadığımız için haftaya gerçek sınavda daha az heyecan ve kaygı duyarım” dedi.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri