YGS provası yapılacak

Özel Gençlik Dershaneleri, 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan YGS öncesinde 25 Mart Pazar günü YGS provası yapacak

Özel Gençlik Dershaneleri, 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan YGS öncesinde 25 Mart Pazar günü YGS provası yapacak. Sınavın aslına uygun olarak birebir yapılacağı denemeye tüm öğrenciler davet edildi

 

‘Okul gibi dershane’ sloganıyla öğrencileri hayati önem arz eden sınavlara hazırlayan Gençlik Dershaneleri, 1 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan YGS öncesinde öğrencilere sınav provası yaptırıyor. 25 Mart Pazar günü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde saat 10.00’da YGS’deki bütün koşullar sağlanarak sınav yapılacak. Öğrenciler, YGS’den önce yapılacak olan bu sınavla, sınav stresini üzerilerinden atarak, sınava adapte olacak. Sınava sadece Gençlik Dershaneleri öğrencileri değil, katılmak isteyen bütün öğrenciler katılabilecek.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gençlik Dershaneleri Müdürü Yavuz Aydın, yaklaşan sınav öncesinde öğrencilerin motivasyonunu artırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl da sınav öncesinde öğrencilerin motivasyonunu artırmak için YGS ile birebir aynı özellikleri taşıyan sınav yaptıklarını ve faydasını gördüklerini söyleyen Yavuz Aydın, “1 Nisan 2012 Pazar günü, yaklaşık 2 milyon öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirebilmek adına gireceği bir sınav var. Bu sınavın öncesinde YGS’nin birebir provasını yaparak, öğrencilerin sınav stresini, kaygısını ve heyecanını biraz olsun üzerilerinden atmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sınavın gününü, saatini, güvenlik önlemlerini, öğrencilerin yanlarında bulundurması gereken evrakları, yanlarında bulundurmaması gerekenleri tek tek uygulayacağız. Sınava girecek olan öğrenciler, sınavdan önce kapının önünde güvenlik görevlileri tarafından tek tek kontrol edilecek. Sınavdaki sorular da YGS düzeyindeki özel olarak hazırlamış olduğumuz sorulardan ve daha önce çıkmış veya çıkması muhtemel olan sorulardan oluşacak. Bu sınav, öğrencilerimizin motivasyonunu daha da artırmış olacak” ifadelerini kullandı.

Yavuz Aydın, 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan sınavdan tam bir hafta önce 25 Mart’ta sınav heyecanını yaşatacaklarını yineleyerek, Konya’daki bütün öğrencileri bu sınava katılmaya davet etti.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri