YGS başvuruları bugün sona eriyor

Üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için YGS başvuruları devam ediyor. 5 Ocak 2015 tarihinde başlayan 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri bugün sona eriyor.

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) İnternet üzerinden başvurular, bugün saat 23.59’da, başvuru merkezlerinden başvuru alma işlemi ise mesai saati bitiminde sona erecek. 15 Mart 2015 tarihinde yapılacak YGS için başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan 2015-ÖSYS başvuru süresi uzatılmayacak.

Başvuru işlemini yapan ve sınav ücretini yatırarak başvurusunu tamamlayan adaylar; başvuru süresi içinde, ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinerek özenle korumaları gerekiyor.

ÜCRETİNİ YATIRMAYAN SINAVA ALINMAYACAK

Üniversite adayları YGS sonrası, ikinci dönem 13-14 ve 20- 21 Haziran'da Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek. Ücretini yatırmayanın başvurusu geçersiz sayılacak. 2015-ÖSYS’ye başvurular 5-19 Ocak arasında yapılacak. 2015-2016 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme veya ilgili kurumlarca düzenlenecek özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adayların 2015-ÖSYS’ye başvuru yapması gerekiyor. Lise veya dengi okullarda son sınıfta okuyan, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda olanlar, lise mezunları ile ortaöğrenimlerini yurtdışında tamalamış olanlar 2015-ÖSYS’ye başvuru yapabilecek. Adayların internet, başvuru merkezleri veya sınav koordinatörlükleri aracılığıyla başvurusunu tamamladıktan sonra ilgili bankalara ücretini yatırması gerekiyor. Ücretini yatırmayanların başvurusu geçersiz sayılacak.

SINAVSIZ GEÇİŞ İÇİN 15 LİRA

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı olan adaylardan işlemini bir başvuru merkezinde yapacak olanların, bu merkezlere gitmeden önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine TC kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak sistemde kayıtlı olan eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya olacakların, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilmek için yarından itibaren 19 Ocak'a kadar ÖSYS'ye başvurabilecek. Adaylar, YGS için 50, sınavsız geçiş için 15 lira yatıracak. YGS, 15 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri