Yezidiler, Midyat'taki Suriyeli Sığınmacı Kampına Yerleşiyor

Irak’ta IŞİD katliamlarından kaçan Yezidiler, Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için kurulan Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştiriliyor. Yezidi vatandaşlar kayıt-kabul noktalarından sonra merkeze alınıyor.Işıklar Mahallesi,...

Irak’ta IŞİD katliamlarından kaçan Yezidiler, Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için kurulan Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştiriliyor. Yezidi vatandaşlar kayıt-kabul noktalarından sonra merkeze alınıyor.

Işıklar Mahallesi, Mor Abraham Manastırı arkasında bulunan arazi üzerinde Suriyeli sığınmacılar için kurulan 10 bin kişi kapasiteli çadır kente bu kez Irak’tan kaçan Yezidiler yerleştiriliyor. Yaklaşık 300 Yezidi, oluşturulan kayıt-kabul noktalarından sonra sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ardından yemekhanede yemek verilmesinin ardından belirlenen çadırlara yerleştiriliyorlar.

Dün 117 Yezidi vatandaşı kampa alınırken bu gün sayı 300’ü buldu. Kamp yetkilileri Yezidi sığınmacı sayısının önümüzdeki günlerde bin kişiyi aşacağını belirtti.

Öte yandan Irak’ın Musul kentinde yaşanan katliamlardan ilk gün kaçan Yezidilerden yaklaşık 100 kişi Güven Mahallesi'ne sığınmıştı. Burada Kaymakamlık, Büyükşehir Başkanlığı ve Midyat Belediyesi ekiplerince sorunları giderilmeye çalışılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri