Yetimlerin yanındayız

Suriyeliler'in savaşla kararan hayatlarını aydınlatmak için bütün kurumların harekete geçtiğini belirten Sare Davutoğlu, "Türkiye hem mültecilere kucak açtı, hem de mültecilerin uluslararası arenadaki sözcüsü oldu" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 18 Aralık Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle düzenlenen programda Suriyeli yetim çocuklarla biraraya geldi. Novotel'de gerçekleşen programa yoğun katılım oldu. Programa 300'e yakın yetim Suriyeli çocuk katıldı. Programda konuşan Sare Davutoğlu, binlerce kişinin komşu ülke Suriye'nin güzel şehirlerinden olan Şam ve Halep'i bırakıp bu topraklara göç ettiğini, ülkenin yerle bir olduğunu ve orada büyük acıların yaşandığını söyledi.

VİCDANIMIZ İNSANLIĞIN EVİ OLDU

Suriye'de 2011 yılından veri bir insanlık dramının yaşandığını belirten Sare Davutoğlu, "Her gün onlarca, her yıl ise binlerce Suriyeli savaş nedeniyle ölüyor. Milyonlarca insan evini ve yurdunu terk etti. Batılı ülkeler Suriyelilere sırt dönerken Türkiye hiçbir mülteciyi geri çevirmedi. Zorda olana tarih boyunca olduğu gibi kapımızı ve gönlümüzü açtık. Suriyelilere kapımızı açtığımız gibi zulme karşı da sesisimizi yükselttik. Vicdanımız insanlığın evi oldu. Aylan Kurdi bebeğin kıyıya vuran cesedi hala hafızalarımızda. Anadolu ümitsizlik kapısı değil" dedi. Uluslararası arenada mülteci sorununun tartışıldığını söyleyen Sare Davutoğlu, "Türkiye hem mültecilere kucak açtı, hem de mültecilerin uluslararası arenadaki sözcüsü oldu" diye konuştu.  Suriyeliler'in savaşla kararan hayatlarını aydınlatmak için Türkiye'deki bütün kurumların harekete geçtiğini de ifade eden Sare Davutoğlu, "Şu an 2 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizi ülkemizde misafir ediyoruz. En büyük mülteci dramının hem kalbi hemde tanığı durumundayız. Ülkelerin cesurca karar alma vakti geldi. 2016 yılında Suriyelilere yönelik bir kampanya başlatacağız. Onların daha iyi koşullarda yaşamını idame ettirmesi için gayret sarf edeceğiz" açıklamasında bulundu.

SARE DAVUTOĞLU STK'LARA PLAKET VERDİ

Başbakanlık Başmüşaviri Murtaza Yetiş de, "Suriyeli kardeşlerimize inancımız ve sahip olduğumuz değerler gereği sahip çıkmak durumundayız. Çocuk demek gelecek demek. Başbakanlık olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da, "Konya'da 60 binin üzerinde Suriyeli var. Suriyeli yetim çocuklar ümitlerini kaybetmesin. Onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ülke her zaman yetime kucak açmıştır" şeklinde konuştu. Suriyeli Tenim Kemahlı ise "Türkiye bizim için kapı oldu. Bize el uzattılar. Yetim çocuklar ve Suriyeliler adına Türkiye'ye teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Sare Davutoğlu, programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiir okuyanlara hediyeler, programın düzenlenmesinde emeği geçen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine de plaket verdi.

KERİM ATICI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri