Yetimlere sahip çıkalım

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği hafta sonunda Yetimler yararına bir kahvaltı programı düzenledi. Dr. Senai Demirci, ümmetin yetimlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA) hafta sonunda Yetimler yararına bir kahvaltı programı düzenledi. Düzenlenen programa Şair ve yazar Dr. Senai Demirci, RİDA yönetim kurulu üyeleri, gönüllüleri ve çok sayıda misafir katıldı. Programda RİDA Derneği’nin 18 ülkede 42 farklı bölgede yürüttüğü yetim çalışmaları ile eğitim çalışmaları anlatıldı. Davetlilere sunulan sabah kahvaltısının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren, RİDA Derneği yönetim kurulu üyesi Tamer Kalender, Kur'an-ı Kerim'de ayetlerle ve Peygamberimizin hadislerinde sürekli yetimlerden ve onları korumak, onlara kanat germekten bahsedildiği, yetimleri incitmememiz gerektiğinden bahis edildiği üzerinde durdu. Kalender konuşmasında, “İslam’ın yetimlere bu kadar önem vermesine rağmen Müslümanlar olarak henüz bunun şuurunu tam anlamıyla yaşayamıyoruz. Günümüzde maalesef kendi yetimlerine hatta şehit yetimlerine dahi sahip çıkamaz bir ümmet haline geldik” dedi. Kalender, yetim bilincinin yeniden oluşturulması ve bu konuya dikkat çekme adına çeşitli programlar yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

YENİ FATİHLER YETİMLERDEN ÇIKACAK

Daha sonra söz alan şair ve yazar Dr. Senai Demirci, ümmetin yaşam alanını kendi emellerine göre bir ütü çizgisi ile bölge bölge ayırdıklarını, ümmeti parçalayarak yeni isimlerle yeni ülkeler haline getirdiklerini dile getirdi. Demirci konuşmasında ümmet bayrağı altında, ümmet adına çalışma yaparak, yetimlere sahip çıkarak, öksüzlerin yanında olarak, muhacirin, mültecinin yanında olma görevini hakkıyla yerine getirenlere teşekkür etti. Demirci “İslam tarihinde komutanlar, devlet adamları, Fatihler hep yetimler arasından çıkmıştır. İnanıyoruz ki ümmeti kurtaracak Fatihlerde bu yetimler arasından çıkacaktır” dedi.

KENYA’DA ATAN KALP İLE KONYA’DA ATAN KALP AYNI

Programda söz alan bir diğer isimde Kenya’dan katılan RİDA Derneği Kenya sorumlusu Abdürrezzak Varfa oldu. Varfa konuşmasında yapılan bu çalışmalar ile gösterilen gayretlerin bir olduğunu, Kenya’da atan kalbinde Konya’da atan kalbinde aynı olduğunu söyledi. Varfa ayrıca “Ümmet olarak her ne kadar farklı dil, din ve ırka sahip olsak da, eğer aynı kitap ve aynı kurallar ile aynı yöndeki hedefe gidiyorsak işte ümmet budur” diye konuştu. Programın sonunda katılımcılara çini plaket hediye edildi. Programa katılan misafirlere RİDA Derneği’nin Afrika başta olmak üzere tüm Dünya’da yürüttüğü yetim çalışmalarının yer aldığı bir sinevizyon filmi izletildi. Filmin sonunda Somali Dadab kampında bulunan medreselerdeki yetim çocukların Türkiye’ye yolladıkları toplu selam sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri