Yetimhanede Et Bitti, Türk Gönüllüler Yetişti

Latin Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da, Türk işadamlarının sponsorluğunda Kurban Bayramının üçüncü gününde 15 bin aileye et dağıtımı yapıldı.

Latin Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da, Türk işadamlarının sponsorluğunda Kurban Bayramının üçüncü gününde 15 bin aileye et dağıtımı yapıldı. Dağıtım sırasında yetimhanede etin bittiğini öğrenen hayırsever işadamları, yetimlerin de imdadına yetişti.

Sao Paulo, Rio de Janeiro, Brasilia ve Sergipe eyaletlerinin gecekondu bölgelerinde, yardıma muhtaç ailelere toplamda 36 ton et dağıtımı gerçekleştirildi. Düzenlenen organizasyon ile Türkiye'den gelen hayırsever işadamları, Brezilyalı vatandaşlara birlik ve kardeşlik mesajı iletti.

Dağıtım esnasında mahallede bulunan bir yetimhane görevlisi, çalıştığı kurumda etlerinin bittiğini, gıda sıkıntısı yaşadıklarını söylemesi üzerine Türkiye'den gelen gönüllüler çok sayıda yardım paketini yetimhaneye bıraktı.

Kendilerine de kurban etlerinden yardım yapılmasının sevincini yaşayan kurum sorumlusu Fatima Paiva, "Bugün yetimhanemizde bulunan çocuklara verecek etimiz yoktu. Çok iyi bir zamanlamayla gelen bu yardımlar sayesinde çocuklarımıza bugün öğlen yemeğinde et yedireceğiz. Bu etin buralara kadar ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Uzun kuyruğa geçerek et almayı başaran bir vatandaş ise şunları söyledi: "Bu dağıtım güzel bir fikir. Burada yaşayan çoğu insanın bu etleri almaya imkanı yok. Benim durumum diğerlerine göre biraz daha iyi olsa da gelmişken ben de istifade etmek istedim."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri