Yetime sahip çıkın

İHH Konya tarafından düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında düzenlenen programda konuşan İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, “Yetimin kefareti sadece para vermekle olmaz. Yetim aileyi hissetmeli aile de yetimi hissetmeli” dedi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı  Konya Şubesi, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında  ‘Sponsor Aile Kaynaşma Programı’, Atiker Deluxe Düğün ve Kongre Merkezi’nde düzenledi. Programa AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Vali Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, yetim sponsorları ve davetliler katıldı. Programın açılışında söz alan İHH Konya Başkanı Dr.Hasan Hüseyin Uysal, “Yetimlere sahip çıkma denilince sadece ahirete yönelik bir sevap, çalışma düşünülüyor. Fakat iş öyle değil. Yetimlere sahip çıkma aynı zamanda dünya cennetinin inşası için çok önemli” dedi. Sahip çıkılmayan çocukların yarın okulunda, mahallesinde ve toplumda huzur bırakmayacağını ifade eden Uysal, şöyle konuştu: “Biz yetimlerle uğraşırken yarınımız için çalışmış oluyoruz. Toplum huzurunun da bundan geçtiğine inanıyoruz. Biz iki dünyadaki cennetin peşindeyiz.”

PARA YARDIMI YETMEZ

"Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında Konya'daki yetim destekçilerle bir araya geldiklerini belirten İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da, “İHH'nın düzenli olarak her ay yardım yaptığı 80 binin üzerinde yetim var. Bunların 10 bin kadarı da Türkiye'den. Bizim gönüllü ailelerden isteğimiz ayda sadece 100 lira vermeleri değil. Yetimin kefareti sadece para vermekle olmaz. Yetim aileyi hissetmeli aile de yetimi hissetmeli" diye konuştu. Oruç, yapılan programların, yetimler ve yardımsever aileleri kaynaştırmak olduğuna dikkati çekti. Dünyanın dört bir tarafında okuyan yetim öğrencilerin burada olduğunu dile getiren Oruç, şöyle konuştu:  “Dünyanın birçok yerinden gelen yetimler burada, onlara destek çıkan ailelerden de burada. Şu bilinmelidir ki dünyada 80 bin üyesi olan bir aile var ve şu anda o aileler burada. Yapılan çalışmalarla 250 binden fazla yetime katkı sağlanıyor. Kampanya süresince yetimlerimizin ihtiyacını gidermeye çalışacağız." Mavi Marmara olayına da değinen Oruç, hukuk mücadelesinin 6 yıldır devam ettiğini ve önemli bir noktaya geldiklerini ifade etti.

KAYNAKLAR ADİL TÜKETİLMİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da yaptığı konuşmada 1 milyona yakın insanın açlıktan ölürken bir o kadar da insanın fazla yemek yüzünden obezite ile mücadele ettiğine işaret ederek, “Allah herkese yetecek rızkı vermiş. Fakat dünyanın yüzde 50’lik bir kaynağını yüzde 1’lik kısım tüketiyor” şeklinde konuştu. Daha sonra İHH yetimhanelerinden canlı bağlantı yapılarak sponsorlar buluşturuldu. Eğitimci Seyfettin Huca’nın ‘Peygambere komşu yapan amel, yetim hamiliği’ konulu sunumu ile devam eden program yetim çocuklar ve gönüllü ailelere yemek ikramı ile son buldu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri