Yetim Büyüyen Kaymakam, Bayram Öncesi Yetimlere Kurban Dağıttı

Adana Pozantı’da yetimlere devletin şefkat elinin uzatıldığı ‘Yetimler Sultanı Projesi’nin finali kurbanlık dağıtımı ile gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Orhan Altun proje kapsamında sadece yetimlerin değil, düşkün ve ihtiyaç sahiplerinin...

Adana Pozantı’da yetimlere devletin şefkat elinin uzatıldığı ‘Yetimler Sultanı Projesi’nin finali kurbanlık dağıtımı ile gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Orhan Altun proje kapsamında sadece yetimlerin değil, düşkün ve ihtiyaç sahiplerinin de kurbanlık dağıtımından yararlandırıldığını bildirdi. Kendisinin de yetim olarak büyüdüğünü ve özellikle bayram günlerinde bu kimsesizliğin hüznünü fazlasıyla yaşadığını ifade eden Altun, "Kurban kesilir, biz seyreder ve kimden et geleceğini beklerdik. Bu benim hayatımın unutulmaz anıları arasında yer alıyor." dedi. Bu nedenle Pozantı’da başlattığım proje ile yetimlere sevgi ve şefkat elinin uzatılmasını amaçladıklarını hatırlatan Altun, bu çerçevede yetim ve ihtiyaç sahipleriyle beraber olduklarını kaydetti. Altun, “Onların hediye dağıtımı ve sonrası sevinçlerini birlikte yaşadık. Dağıttığımız kurbanlıklarla da bayramda kurban kesme duygusunun coşkusunu yaşayarak, mutluluklarına ortak olduk." diye konuştu.

Çalışmalarda kendisini büyüten ve hayatı boyunca desteğini esirgemeyen dedesi Dursun Altun’da kurbanlık alımında hazır bulunduğuna dikkat çeken Orhan Altun, projede görev alan arkadaşlarına da teşekkür etti. Kurban dağıtımının Kamışlı ve Pozantı olmak üzere iki ayrı merkezden dağıtıldığını belirten Altun,"Kimseye kurbanla ilgili para yardımı yapmadık. Çünkü para harcanıp gittiğinden istediğimiz sonucu alamazdık. Ama kurbanlık dağıtarak bayramda kurban kesme coşkusunun yaşanmasını sağladık." şeklinde konuştu.

Altun ayrıca Pozantı’daki görevinin sona ermesiyle ilgili olarak da görüşlerini dile getiren Kaymakam Orhan Altun, şöyle devam etti: "İnanıyorum ki kısa süre kaldığımız Pozantı’da ilkleri hep birlikte başardık. Borçsuz bir kaymakamlık makamı bırakıp gitmenin huzurunu yaşıyorum. Muhtemelen 15 Ekim 2014 Çarşamba günü de Pozantı’daki görevim fiilen sona erecek. Ankara’da İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir göreve atandım. Bu vesile ile de tüm Pozantı halkına, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yetimler Sultanı Projesi’nin devam edeceğine yürekten inanıyorum."

Kaymakam Altun’nun girişimleriyle hazırlanan ve kamuoyunda ‘Yetimler Sultanı Projesi' ile ihtiyaç sahibi yetimlere sahip çıkıldı. Evlenecek yetimlere buzdolabı, çamaşır makinesi, öğrenci olanlara tablet, kırtasiye ve bisiklet katkısında bulunuldu. Üniversite, yüksekokul ve lisede okuyan muhtaç öğrencilere ise maddi yardım yapıldı. Ayrıca yetim çocukların tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmeleri sağlandı. Onların kısa süreli konaklayabilecekleri bir misafirhane temin edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri