Yeterli desteği alamadık

Torku Konyaspor Basketbol Takımı'nın Başkanı Hakan Faydasıçok, "Şehirden yeterli desteği alamadık. Bu takımın halini bilmelerine rağmen göz göre göre düşürdüler. İnşallah bu takıma sahip çıkan birileri olur" dedi

Spor Toto Basketbol Ligi'nin bitimine iki hafta kala küme düşmesi kesinleşerek lige veda eden Torku Konyaspor Basketbol Takımı'nın yönetimi Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Hakan Faydasıçok,  Başkan Yardımcısı Kerem Öten, Asbaşkan Burak Nazmi Güvenek ve Basın ve Medya Sorumlusu Tunahan Turhan katıldı.

İSİM HAKKINA 925 BİN LİRA ÖDEDİK

Toplantıda konuşan Torku Konyaspor Basketbol Takımı'nın Başkanı Hakan Faydasıçok, 2015-2016 sezonunun play off maçları haricinde sezonun tamamlandığını belirterek Torku Konyaspor'un ligden düştüğünü söyledi. Faydasıçok, "Bu takımı Kerem Öten ile birlikte Basketbol 2.Ligi'nde iken yönetimine girdik. O zamandan bu yana takımın zor gününde de iyi gününde de yanında olduk. Üniversite isminde iken neden isim değişikliğine gidildi herkes merak ediyor. Bu takım üniversite zamanında Selçuk Üniversitesi'nden maddi hiçbir destek almadı. Hep kendi yağı ile kavruldu. Resmi kurumlardan destek istememeye gittiğimiz zaman hep siz bir kuruma bağlısınız zaten onlarda size yeterli desteği sağlıyordur diye cevaplar alarak geri çevrildik. Bizde bunu göz önüne alarak belki daha fazla destek alırız diye takımın hem ismini hem de renklerini değiştirdik. O dönem ikinci ligde iken elimize bir fırsat geldi.Erdemir ligden çekildiğini açıkladı. Bizde o zaman 925 bin TL bedel ödeyerek Erdemir'in isim hakkını satın aldık. Satın aldıktan sonra Basketbol 1.Ligi'ne yükseldik" dedi

1.5 MİLYON TL BORÇ BİZİM İÇİN BAŞARI

Faydasıçok, yönetime girdiği dönem takımın borcunun 1.5 milyon TL olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kerem Öten ile birlikte takımın yönetimine girdiğimiz zaman takımın borcu 2.Lig'de mücadele etmesine rağmen yaklaşık 1.5 milyon TL idi. Bugün Torku Konyaspor Basketbol takımı Süper Lig'den düşmesine rağmen, yaklaşık 500 bin dolar borcu bulunmakta. Bu bizim için bir başarıdır. Süper Lig'de 2 sezon mücadele ediyoruz, 925 bin TL isim hakkı ödüyoruz ama borcumuz 1.5 milyon TL. Her ne kadar takımı küme düşüren bir başkan isem, bu takımı da Süper Lig'e çıkaran bir başkanım. Haziran ayında yapılacak genel kurula ben ve arkadaşlarım aday olmayacağız. Bu kararı daha önceden verdik. Bu takım gelecek sezon Süper Lig'de mücade etseydi bile biz yeni yönetimde yine aday olmayacaktık. Haziran ayında yapılacak genel kurula 2-3 liste çıkacağını düşünüyorum. Küme düşen bir takımın başkanıyım ve çok üzgünüm."

BİZİMDE YANLIŞLARIMIZ VAR

"Bu takım bizim takımımız değil. Bu takım sizin takımınız" diyerek sözlerine başlayan Faydasıçok konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: "Bu takım Konya'nın takımı. Bu takımı biz değil şehirde destek vermeyenler göz göre göre düşürdü. Bu takımın düşüşünün ana sebebi borçlardır. Yönetim olarak takımın düşüşünde bizimde yaptığımız yanlışlıklar var. Ama bu takıma destek verilseydi durum daha başka olurdu. Şehirden yeterli desteği alamadık. Bu takımı göz göre düşürdüler. İnşallah bu takıma sanip çıkan birileri olur. Konyaspor, Süper Lig'i hakediyor. Yeni gelecek yönetim, inşallah başarılı olur ve bu takım hakettiği yerlere gelir."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri