“Yeter artık işinizi yapın” çağrısı!       

Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde yaşanan “Kadınlar Başlar Daima Açık” skandalı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Metin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, 28 Şubat olarak tarihin kara sayfalarında kodlanmış süreci 20 Yıllık bir mücadele sonrasında tasfiye etmeyi başardı. Bu mücadelede çok bedel ödendi ve milletin hafızasında bir travma olarak hala yaşamaktadır. Danıştayın ‘And’ kararı ve hemen ardından bir savcının ‘Başörtüsü çağdaş bir kıyafet olarak görülemez’ mütalaası sonrasında oluşan kamuoyu tepkisi ve Cumhurbaşkanımızın aldığı insiyatifle yargısal aktivizm hamlesi boşa çıkartılmıştı. Ancak son zamanlarda bazı kamu yöneticilerinin özellikle de mülki amirlerin 28 Şubatlarda örneğini çok gördüğümüz Kılık-Kıyafet Yönetmeliği hatırlatması kervanına Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi de katıldı. Bürokratik teamüllerde ‘Rektör’ imzalı en azından ‘Dekan’ imzalı çıkması gereken 28 Şubat uygulamalarını hatırlatan evrak  ‘Fakülte Sekreteri’ imzalı yayınlandı. Gerçi 1 yıl kadar önce 28 Şubat sürecinde aktif görev almış hala  Bölüm Başkanı olarak görev yapan Birinin Dekan ve Rektör yetkileri gaspını kamuoyunun bilgisine sunmuştuk ve sonrasında açılan soruşturma ise kadük kalmıştı. Mezkur olayda; Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, 16 Eylül tarihli Fakülte Sekreteri imzalı bir yazı ile Kılık-Kıyafet Yönetmeliği hatırlatması yapmış, yazı ekinde gönderilen yönetmelik  20 yıllık bir mücadele sonrasında ‘Kadınlar Başlar Daima Açık’ ibaresi değiştirilen yönetmelik olup ‘hata’  fark edilerek gün içinde cari yönetmelik gönderilmiş ancak yazı geri çekilmemiştir. 28 Şubat, milletin hafızasında bir travmadır. Kılık-Kıyafet Yönetmeliği hatırlatmaları ise bu travmayı üreten en önemli araçtır. Sendika olarak, Kılık-Kıyafet özelindeki mevzuat hatırlatmalarını manidar buluyor ve 28 Şubat uygulaması olarak değerlendiriyoruz. 28 Şubatta örneklerini çokça gördüğümüz Kılık-Kıyafet Yönetmeliği mevzuat hatırlatmalarını millet nasıl tasfiye etti ise, yeni versiyon hatırlatmaların faillerine diyoruz ki; Yeter artık, işinizi yapın. Kurumlarınızın bütün sorunlarını çözdünüz de geriye bir tek Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin uygulanması mı kaldı!  İnsiyatif alamayan Kurumlara da diyoruz ki; Bu hassasiyetimiz, vesayete ve 28 Şubatçı uygulamalara yöneliktir ve  reflektiftir. Keşke tüm kurumlar aynı reflekse sahip olsa da Bizim refleks göstermemize gerek kalmasa diyoruz. Sonuç olarak; 2013’te Başörtüsüne özgürlük getiren Sivil İtaatsizlik ve Serbest Kıyafet eylemimiz aynı hassasiyet ve kararlılıkla sürdürülmektedir, sürdürülecektir. Rabbim, bu millete bir daha 28 Şubatlar yaşatmasın!”

Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, yapılan bir hata yazısı üzerine açıklama yaptı.

SÜ'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Üniversitemiz Turizm Fakültesi personeli hakkında öğrencilerden gelen şikâyetler üzerine, fakülte sekreteri tarafından personelin öğrencilere yardımcı olmaları ve işlerini kolaylaştırmaları için fakülte personeline bir yazı yazılmıştır.

Bu yazıda sehven eski kıyafet yönetmeliğine atıfta bulunulmuştur. Fakülte sekreteri kısa bir süre sonra yapılan hatayı fark etmiş ve yazıyı ger çekmiştir. Aynı gün geri çekilmiş olan bu yazı gerekçe gösterilerek “Selçuk Üniversitesi’nde 28 Şubat’a özlem duyan sekreter var” söylemi ile kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturma girişimleri üzüntü vericidir ve art niyetlidir. 

Konuyla ilgili şahıslar hakkında Rektörlüğümüzce inceleme başlatılmış olup kamuoyuna saygıyla duyururuz. "

HABER MERKEZİ

 

 

            

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri