Yetenekler keşfediliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Boks Federasyonu ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nce desteklenen "Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter ki Keşfedilsin" projesi kapsamında, Ankara'daki Yeni Turan İlkokulu'nda yetenek seçimine başlandı

Boks Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Evliya Çelebi Orta Okulu'nda yapılan çalışmaların ardından Yeni Turan İlkokulu ile devam eden projede, ön kayıtlar yoğun ilgi gördü. Altındağ İskitler bölgesindeki Yeni Turan İlkokulu'nda proje için 1999-2004 doğumlu 245 çocuk kayıt yaptırdı. Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı ön kayıttan sonra yetenek taraması ve deneme antrenmanlarından başarıyla geçen çocuklar Fenerbahçe Ankara Boks Okulu'nda ücretsiz boks eğitimi almaya başlayacaklar. Proje kapsamında boksa başlayan çocukların, 2020 Olimpiyat Oyunları'na kadar tüm spor malzemesi ihtiyaçları karşılanacak ve başarı oranlarına göre çocuklara maaş bağlanacak. İlkokul müdürü Ufuk Savi, Spor Genel Müdürlüğü Spor Kontrolörü Mustafa Genç, federasyon asbaşkanı Onur Konuralp ve milli takım antrenörleri Levent Yıldırım ile Handan İçyar'ın da katıldığı programda, asbaşkan Konuralp, çocukların boksa olan ilgisinden çok mutlu olduğunu söyledi. Projenin koordinatörlüğü yapan gençler dünya boks şampiyonu, Spor Genel Müdürlüğü Spor Kontrolörü ve Fenerbahçe Ankara Boks Okulu Teknik Direktörü Mustafa Genç ise projeyle ilgili şöyle konuştu:

"Proje, Yeni Turan İlkokulu öğrencilerinin de katılımıyla büyük ivme kazandı. İçlerinde çok yetenekli çocukların olduğunu görüyoruz. Bu projeyle yetişecek çocukların ülkemize olimpiyat madalyası kazandıracağına inancım tamdır. Büyük bir işbirliği çerçevesinde yapılan projeyle ülkemiz gençliğinin var olan potansiyeli doğru yere yönlendirilecek, çocuklarımıza spor yapma ve yeteneklerini ortaya çıkarma olanağı sunacaktır."

Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şube Kaptanı Mert Öztemel de Fenerbahçe olarak projeye desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek, "Başta başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'a alınması için yapılan çalışmalara tam destek vermektedir. Verilen desteğin yanı sıra oyunlarda yarışacak sporcuları yetiştirmek için de çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri