Yeşiller, Cdu'yu Tarihe Gömmek İstiyor

Alman Yeşiller Partisi, seçim çalışmalarını Stuttgart’ın en tanınmış meydanı olan Schloßplatz’da yapılan son mitinle tamamladı.

Alman Yeşiller Partisi, seçim çalışmalarını Stuttgart’ın en tanınmış meydanı olan Schloßplatz’da yapılan son mitinle tamamladı. Partinin Eşbaşkanı ve Stuttgart listebaşı adayı Cem Özdemir, Yeşiller Meclis Grubu Başkan yardımcısı Katrin Göring-Eckardt ve Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann’ın da hazır bulunduğu miting S21 projes, karşıtlarının öfkeli protestosunun gölgesinde kaldı.

Listebaşı adayı Katrin Göring-Eckardt, hayalindeki toplumun sadece bazılarının iyi durumda olduğu bir toplum değil, herkesin iyi konumda olduğu bir toplum olduğunu ve bunu başarabilecek partinin de Yeşiller olduğunu söyledi. Ekolojinin önemine vurgu yapan siyasi, hayvancılığa devletin verdiği yıllık 1 milyar Euro’ya yakın desteğin son bulmasını istedi.

HÜSNÜ KABUL KÜLTÜRÜNE İHTİYAÇ VAR

Göring-Eckart ayrıca Almanya’da sayıları yaklaşık 2,5 milyona varan fakir çocuklara işaret ederek, bunun Almanya gibi güçlü bir ülke için utanç verici olduğunu söyledi.

Başbakan Kretschmann ise kısa süre önce ziyaret ettiği bir Türk işletme sahibinin sırf isminden dolayı sipariş alamadığından yakındığını söyleyerek, toplumda daha fazla hüsnü kabul kültürüne ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Başbakan, “Artık nitelikli insanları kaybetme lüksüne sahip değiliz.” dedi.

Cem Özdemir de bazı azınlık gruplarına karşı kışkırtmaların artmasından yakındı.Yeşiller olarak böyle durumlara sıfır tolerans gösterdiklerini söyleyen siyasi, Hıristiyan Demokratları (CDU) tarihe gömmek için güçlü bir Yeşiller’e ihtiyaç olduğunu vurguladı.

CEM ÖZDEMİR, BİL KOLEJİ’NDE

Cem Özdemir daha sonra Türk müteşebbisler tarafından eğitim hayatına kazandırılan ve dokuz yıldan bu yana başarılı eğitim faaliyetleri ile tanınan BİL Koleji’ndeki öğretcilere yönelik bilgilendirme programına katıldı. Göçmenlerin siyasi hayata girmelerinin önemine değinen Özdemir, toplumsal katılımın en etkin yollarından birinin de bu olacağına işaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri