Yeşilırmak, Dünya Şampiyonası’nda Bronz Madalya Kazandı

Milli Güreşi Elif Jale Yeşilırmak Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Şampiyonanın dördüncü gününde 58 kiloda mindere çıkan Yeşilırmak, Ekvatorlu rakibini 8-2 yenerek bronz madalyanın...

Milli Güreşi Elif Jale Yeşilırmak Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Şampiyonanın dördüncü gününde 58 kiloda mindere çıkan Yeşilırmak, Ekvatorlu rakibini 8-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Yeşilırmak, bugünkü ilk tur maçında Kazak rakibi Ayhan İsmagulova'yı 10-0’,lık skorla ve teknik üstünlükle, ikinci turda ise Macar sporcu Emese Barka'yı 4-0’lık skorla mağlup eden milli güreşçi Yeşilırmak, çeyrek finale yükselen isim olmuştu.

Çeyrek finalde Rus sporcu Valeria Koblova karşısında minderden 9-0 mağlup ayrılan Elif, rakibinin finale kalması sonucunda repesaj maçına çıkmaya hak kazandı. Repesaj müsabakasında Moğol Munkhtuya Tungalag'ı 8-0 yenen Yeşilırmak, akşam seansında Ekvatorlu rakibi Lisset Antes’le karşılaştı.

Ay yıldızlı kımızı mayo ile mindere çıkan Yeşilırmak, ilk periyodun başında 2-0 öne geçti. Oyunu bırakmayan rakibi Antes daha sonra durumu 2-2 yaptı. Ve ilk periyod 2-2 sona erdi. İkinci periyoda daha atak başlayan Yeşilırmak rakibine puan kaptırmadı ve müsabakadan 8-2 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu madalya ile birlikte Türkiye'nin şampiyonadaki madalya sayısı 5'e çıkmış oldu. Türkiye daha önce serbest stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri