‘yeşile Saygı’ Mobil Uygulamasını Kullanıma Açtı

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, çevre bilincini topluma yayma adına ‘Yeşile Saygı’ mobil uygulamasını devreye aldı.Uygulama şirketin ‘Sürdürülebilirlik Raporu’, ‘Yeşile Saygılı Kırmızı Manifestosu’ ve ‘Sürdürülebilir...

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, çevre bilincini topluma yayma adına ‘Yeşile Saygı’ mobil uygulamasını devreye aldı.

Uygulama şirketin ‘Sürdürülebilirlik Raporu’, ‘Yeşile Saygılı Kırmızı Manifestosu’ ve ‘Sürdürülebilir Kalkınma için Bilişim Raporu’ ile hayata geçti.

Bu yeni uygulama çevreye dair eğitimlere yer veriyor; makaleleri, detaylı raporları e-kütüphane kanalı ile sunuyor. Kullanıcılar organik ürünlere ulaşabilecekleri yerleri ve geri dönüşüm alanlarını görüntüleyebiliyor. Yeşil alanları, parkları ve bisiklet rotalarını öğrenebiliyor; kendi yürüyüş ve bisiklet rotalarını belirleyebiliyor.

‘Yeşile Saygı’ ile mevsimlere göre hangi ürünün, ne zaman tüketmek gerektiği bilinebiliyor, bir tıkla Ege Orman Vakfı'na fidan bağışı yapılabiliyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“Vodafone Türkiye faaliyetlerimizin çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik performans kriterleri ve hedefler belirleyerek sürdürülebilirliğe iş süreçlerimizde hayata geçiriyoruz. Sağladığı altyapı ve hizmetlerden dolayı bilgi ve iletişim teknolojilerine iklim değişikliğiyle mücadele için düşük karbonlu topluma geçişte ve sürdürülebilir ekonomik büyümede çok önemli rol düşüyor. Sürdürülebilirliği toplumsal tabana yaymayı hedefleyen çalışmalarımız doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Yeşile Saygı mobil uygulamamızla, çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için mobil teknolojileri anahtar olarak görüyoruz.”

Vodafone Türkiye, Nisan 2012 - Mart 2013 mali yılına ait sürdürülebilirlik stratejisini, taahhütlerini, uygulamalarını ve performansını üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu’nda ele aldı. AA1000 Güvence Standardı’na uygun olarak hazırlanan raporda, Vodafone Türkiye’nin sürdürülebilir değer yaratma çalışmalarının iş modelleri, çevre, toplum ve çalışanlar üzerindeki yansımaları şeffaflık ve hesap verebilirlik prensipleri doğrultusunda paylaşılıyor. Rapora göre şirket, 2012-2013 mali yılında bir önceki yıla kıyasla enerji tüketiminde toplam 21.426 megawatt/saat (6 milyon 856 bin 320 TL) tasarruf sağladı. Şirketin sera gazı tasarrufu ise 10.493 ton karbondioksite, başka bir deyişle 2.209 binek aracın bir yıllık sera gazı salımına denk oldu. Türkiye’de bir hanede açığa çıkan yıllık karbondioksit miktarının 5,86 ton olduğu düşünüldüğünde, Vodafone’un Türkiye’de 1.791 hanede açığa çıkan yıllık karbondioksit salımı kadar tasarruf sağladığı görülüyor. Özellikle doğa ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken şirket, 2012-2013 mali yılında, sürdürülebilirlik projeleriyle toplam 9,6 milyon TL’lik tasarruf elde etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri