Yeşilçam Anadolu Kartallarıyla gökyüzüne çıkıyor

Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl dönümü için çekilen ''Anadolu Kartalları'' filmi yaklaşık 10 milyon dolarlık bütçesiyle dikkati çekiyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl dönümü için çekilen ''Anadolu Kartalları'' filmi yaklaşık 10 milyon dolarlık bütçesiyle dikkati çekiyor.
Filmin Yapımcısı Murat Akdilek, Konya 3. Ana Jet Üssü'ndeki film setinde yaptığı açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerinin 100. kuruluş yılı nedeniyle çektikleri filmle, çok önemli bir ilki başardıklarını söyledi.
Türkiye'de ilk kez denenen bir yöntemle çekimlerin yapıldığını, yurt dışından özel bir çekim ekibi geldiğini, havadan havaya takip ve uçaklarla takip sahnelerinin çekildiğini anlatan Akdilek, ''Oyuncularımızın yanı sıra bir sürü de mekanik uçak oyuncumuz var. Bunları da uçurmanız ve oynatmanız gerekiyor. Dolayısıyla bu açıdan da bu bir ilk. Türkiye'de çok kısa araba takip sahneleri çekilmiştir ancak dörtte biri it dalaşı veya uçak takip sahnesi olan herhangi bir film çekilmemiştir'' diye konuştu.
Akdilek, çekimlerde insan, pilot ve makineyi beraber oynattıklarını bu açıdan bakıldığında da önemli bir iş gerçekleştirdiklerini anlatarak, ''Bilgisayar efekti yerine gerçek çekimler yapıyoruz. İlk defa böyle bir film çekiyoruz. Dünyada zaten bu tarz çekilmiş filmler çok az. Bildiğimiz dünyada sadece iki film var. Onun dışında Hava Kuvvetleriyle ilgili çekilmiş film yok'' dedi.
Hava kuvvetleri filmi çekmenin çok zor olduğunu dile getiren Akdilek, tekniği çok zor ve maliyetli bir iş yaptıklarını, bu nedenle hava kuvvetlerini anlatan filmlerin dünyada çekilmemesinin normal olduğunu söyledi.
Akdilek, filmde savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan 5 genç teğmeni anlattıklarını ifade ederek, ''Pilotların hayatının içerisinde dram vardır, aşk vardır, mücadele vardır. Sonuçta adrenalini yüksek bir meslek. Devamlı daha iyi olmaya çalışıyorlar. Savaş uçağına baktığınız zaman da zaten aksiyon olduğu çok belli. Ama bu sadece bir aksiyon filmi değil, içinde insan ve makine var'' dedi.
Dünyada havada uçaktan uçağa en yakın çekimleri yaptıklarını belirten Akdilek, Türk Hava Kuvvetleri pilotlarının çok bilgili ve tecrübeli olduğuna işaret etti.
Pilotların oyuncularla iyi anlaşmasından memnun olduğunu dile getiren Murat Akdilek, ''Film çekimlerinde her şey yolunda. 8,5 milyon ile 10 milyon dolar arasında bir maliyet hesaplıyoruz. Ama yüzde 10-15 artı paylar olur. O bütçeler arasında filmi bitirmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.
FİLMİN KONUSU
Savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan 5 genç teğmenin düşlerini, umutlarını, rekabetlerini ve azimlerini anlatıyor. Fida Film tarafından yapılan ''Anadolu Kartalları'' filminin yönetmeni Ömer Vargı.
Konya'da 3. Ana Jet Üssü'nde çekimleri, havada 5 uçakla, yerde ise iki farklı hangarda gerçekleştirilen Anadolu Kartalları filmi, İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de 9 hafta sürecek çekimlerin ardından 29 Ekim 2011'de tüm Türkiye ve Avrupa'da seyirciyle buluşacak.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri