Yeşilay Haftası Etkinlikleri

Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı Yeşilay Haftası öncesi Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında bilgi ver...

Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı Yeşilay Haftası öncesi Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Bu yıl Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün kutlanacağını söyleyen Boz, Yeşilay Haftası nedeniyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için Trabzon’daki ilgili kurum ve kuruluşlarla hep birlikte el ele vererek, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulundu.

Yeşilay bağımlılıklarla ilgili bundan sonra çok daha aktif bir şekilde hizmet etmeye çalışacaklarını belirten Boz, “Trabzon’da Yeşilay’ın farkındalığını göstereceğiz. Bu işin en önemli ayağı eğitimdir. Bağımlılık küçük yaşta başlıyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite bu anaokulundan başlayan süreci düzenli olarak işletebilirsek başarılı olabileceğimize inanıyoruz. 35-40 yaşındaki insanı belirli bir noktaya kadar ikna edebiliyorsunuz. En önemli ise bu alışkanlıklara insanları başlatmamak gerekiyor. Sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve en önemli ise teknoloji. Çocukların artık 3-4 yaşında teknoloji bağımlılığı aile yaşamı bozar seviyeye geldi. Neredeyse sigaradan alkolden daha etkili olmaya başladı. Trabzon’da bu nedenle bir çalışma programımız olacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri