Yeşilay: Bonzai Eroin Muamelesi Görmeli

Yeşilay Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Serhat Yamalı, "Esrardan yakalanan biri pek hapse atılmıyor. Eroinden yakalanırsa atılıyor. Bonzai de eroin muamelesi görmelidir." dedi.Bursa Kent Konseyi’nin katılımcı kurumlarından olan Yeşilay Bursa Şubesi,...

Yeşilay Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Serhat Yamalı, "Esrardan yakalanan biri pek hapse atılmıyor. Eroinden yakalanırsa atılıyor. Bonzai de eroin muamelesi görmelidir." dedi.

Bursa Kent Konseyi’nin katılımcı kurumlarından olan Yeşilay Bursa Şubesi, Yeşilay Genel Merkezi’nin yaptığı tüzük değişikliği sonrası yeni delegeyi belirlemek amacıyla olağanüstü genel kurul toplantısı düzenledi. Bursa Kent Konseyi Koza Salonu’nda yapılan olağanüstü genel kurulda Yeşilay Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Serhat Yamalı, faaliyet raporunu okudu.

Yeşilay’ın 1914 yılından alkolle mücadele için kurulduğunu, Bursa Şubesi’nin de kuruluşundan itibaren sigarayla mücadele ettiğini anlatan Yamalı, "Günümüzde bonzai denen bir bela var. Bonzai sentetik bir maddedir. Kanser hastalarının mide bulantısını önlemek gibi masumane üretilmiş ancak son dönemde kötü niyetli insanların eline geçmiştir. Merdiven altı laboratuvarlarda üretilmeye başlandı. Çok ucuz ve kolonyalı mendil gibi paketlerde satılıyor. 3 -4 kullanımda bağımlı hale getiriyor. Esrardan yakalanan biri pek hapse atılmıyor. Eroinden yakalanırsa atılıyor. Bonzai de eroin muamelesi görmelidir. Eroin gibi ağır yaptırımları olmalıdır. Yeşilay olarak Başbakanlık'a bağlı 'Uyuşturucuyla Mücadele Müsteşarlığı' için teklif yaptık. Bir şemsiye altında büyük faaliyetlerin yapılması öngörülüyor." dedi.

GENÇLER UYUŞTURUCUDAN ÇIRPINARAK ÖLÜYOR

Genel kurula katılan BKK Başkanı Semih Pala da Gençlik Meclisi’nin ‘Gençlik ve Uyuşturucu Kaosu’ başlıklı proje geliştirdiğini belirterek, 4 meclis ve 30 çalışma grubunda sağlık konusunu işleyeceklerini anlattı.

Pala, son aylarda uyuşturucu konusunun tehlikeli noktalara ulaştığı ve gençlerin uyuşturucu sebebiyle çırpınarak ölmesini dehşet olarak nitelendirirken, "Gelinen durumu toplumun her kesimi irdelemesi gerekir. Alkole, uyuşturucuya, kumara karşı yeni bir mücadele eylem planı hazırlanmalı. Türkiye’de neler yapılabileceği her açıdan konuşulmalı. Yeni eylem planı için Bursa’daki sivil toplum kuruluşları harekete geçmeli. Ortada bir boşluk var. İyi niyet sözcükleriyle sıkıntı çözülmüyor. Mesele ancak sosyal, manevi ve kültürel değerlerle çözülebilir." dedi.

Merinos AKKM’de sigaraya yönelik uygulama başlattıklarını anlatan Pala, ayrıca alkol satılan yerlerinde giriş kapılarında ‘Alkollüdür’ uyarısı yazılması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri