Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı: Yalova’nın Suyunun Yüzde 50’si Karşılanacak

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, düzenlediği basın toplantısında Yalova’daki su çalışmaları ve barajın son durumu hakkında bilgiler verdi. Başkan Nergiz, yapılan tüm çalışmalara rağmen şebeke problemlerinden dolayı...

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, düzenlediği basın toplantısında Yalova’daki su çalışmaları ve barajın son durumu hakkında bilgiler verdi. Başkan Nergiz, yapılan tüm çalışmalara rağmen şebeke problemlerinden dolayı Yalova’nın suyunun yarısının karşılanacağını söyledi.

Başkan Nergiz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün itibariyle bütün kuyularımız devrede. Akşam 2 kuyumuz daha devreye girdi. Çalışması kalan hiçbir kuyumuz bulunmuyor. Çekinmeden söyleyeyim Vefa Başkan’a saygı duyuyorum Ortaburun’da lojistik olarak destek verdiği için. Ortaburun Göleti yaklaşık 10-12 güne kadar biter. Kurtköy Deresi de baraja akıyor şuanda. Cumartesi günü direk arıtmaya akmış olacak Kurtköy’ün suyu. Onun bağlantısını yapıyoruz. Bütün bağlantılar bitmiş durumda şuanda. Haydariye’den gelecek olan su Eylül ve Mayıs ayları içerisinde zaten bize gelecekti. Sözleşmemiz vardı zaten. Şuanda da bize akıyor su. Ama fazla verimli değil. Bu yağmurlardan sonra verimi artmış olabilir. Onu da bugün çıkıp göreceğiz. Kaynakların bağlantısından sonra Yalova’nın suyunun yüzde 50’si karşılanacak. Ama şöyle düşünmek lazım. Yalova’nın su ihtiyacını hiçbir zaman karşılamayız. Çünkü şebekelerden kaynaklanıyor. Sadece Yalova Merkez’e 200 Bin nüfusa yetecek su veriyoruz. Bundan önce 400 bin nüfusa yetecek su veriyordum. Şebekelerde ve altyapıda yatırımın yapılması gerekiyor. Kesintilerle ilgili biz hiçbir şey söylemiyoruz. Biz Yalova’ya yetecek suyu Yalova depolarına veriyoruz. Ama belediyeler suyu şebekede kaybettikleri için kesinti yapıyorlar."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri