Yeşil alanda Selçuklu farkı

Selçuklu Belediyesi'nin yeşil alanda iddialı olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, “Parklarımız, Türkiye'ye örnek oldu. Yeşil alan sayımızı 7 milyon 836 bin 258 metrekareye kadar çıkardık” dedi

Selçuklu Belediyesi, düzenlediği tanıtım toplantısı ile belediye sınırları içinde bulunan yeşil alanların tanıtımını yaptı. Selçuklu Kongre Merkezi Balo Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Belediye başkan yardımcıları, AK PartSelçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, belediye park ve bahçeler çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı. Başkan Altay, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

ÜRETİM ÜSSÜMÜZ FİDANLARIMIZ

Selçuklu'da 505 oyun alanı inşa edildiğini aktaran Altay, 15 bin metrekarelik alana 3 milyon 800 bin TL yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Altay, “Yaptığımız park ziyaretlerinde en büyük şikayet annelerden geliyordu. Çocuklarının toz içinde kaldıklarını belirtiyorlardı. Talepleri dikkate almak zorundayız. Parklar, şuan itibari ile görsel şölenlerin yaşandığı alanlara döndü” dedi. 47 noktada park yaptıklarını ifade eden Altay, “Gelecek yıl 100 noktada çocuk oyun grubu zeminleri oluşturalım diye konuştuk. Park ve bahçeler içinde en önemli çalışmalar, ağaçlandırma faaliyetleridir. Belediye olarak, 258 bin 267 fidanı toprak ile buluşturduk. Her dönem ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Fidan dikimi için iyi bir alana sahip olmak gerekiyor. Konya'nın en modern fidanlık alanlarından birine de sahibiz. Fidanları koruma ve onlara bakma noktasında her imkânı sağlayabiliyoruz. Üretim üssümüz fidanlarımız” açıklamalarında bulundu.

SELÇUKLU YEŞİL ALANDA İDDİALI

Belediye olarak yeşil alanda iddialı olduklarını aktaran Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeşil alan sayısını 7 milyon 836 bin 258 metrekareye kadar çıkardıklarını vurguladı. 936 noktada; çocuk, kent ve mahalle parkları inşa edildiğini söyleyen Başkan Altay, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sille Baraj Parkı, Kanyon Parkı, Kelebekler Vadisi Parkı, Piri Reis, Sancaktepe gibi parklarımız Selçuklu'yu ayrı kılıyor. İlçenin yeşil dokusuna katkı sağlıyoruz. Mahalle parklarımız, insanların yürüyüp de rahatlıkla ulaşabileceği noktalarda. Bölge parklarımız 45 bin metrekarenin üzerinde. Bir de genele hitap eden şehir parklarımız var.”

SİLLE BARAJ PARKI KONYA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Bu yılın en çok ses getiren projesinin Sille Baraj Parkı olduğunu konuşmalarına ekleyen Altay, “Parkın eski halini, herkes hatırlar. Çok az kullanılırdı ve sosyal şartları kısıtlıydı. 2011 yılında Devlet Su İşleri (DSİ)'nin alanı belediyemize tahsisi etmesi ile birlikte ciddi çalışma içine koyulduk” diye  konuştu. Projenin 2  inşasının da yaklaşık 2 buçuk yıl sürdüğünü belirten Altay,  “1 milyon 985 bin metrekarelik park, şuan faaliyette. Konya'daki en büyük park. Türkiye'nin ise enleri arasında yer alıyor.  Artık Konya'da tekne gezintisi yapılabiliyor. Kıyı kenarlarında göl manzaralı çaylar, kahveler içilebiliyor.  Konya'ya yeni bir soluk getirdi. Şuana kadar 25 milyon lira harcandı. Proje tamamlandığında 30 milyon bir yatırım yapmış olacağız” dedi.

KELEBEKLER VADİSİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Altay, Kelebekler Vadisi Parkı'nın Türkiye'nin en çok ses getiren ve konuşulan parkları arasındaki yerine dikkat çekti. 385 bin metrekarelik alan ile Kelebekler Vadisi Parkı'nın Konya'nın en büyük ikinci parkı olduğunu aktaran Altay, şunları kaydetti: “Tropikal kelebek bahçesi, 2 bin 800 metrekarelik macera parkuru ve çiçek bahçeleri parkın içinde bulunuyor. Türkiye'ye örnek oldu. Konya'ya gelen vatandaşlar, HZ. Mevlana'nın türbesini ziyaret ettikten sonra hemen Kelebekler Vadisi'ne geliyor. Geçen yıl park, 250 bin ziyaretçi ağırladı. Bu yıl hedefimiz 300 bin ziyaretçi. Bahçenin içinde 98 türden, 20 bine yakın tropik bitki var. 8 bin 300 metrekarelik çiçek bahçesi, fotoğrafçıların en uğrak mekanlarından biri oldu. 450 bin çiçek bahçemizi süslüyor.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri