Yerlikaya: Dünyada Kürsünün İlk Üçünde Olacağız; Bizde Bu Maya Var (Özel)

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya bundan sonraki süreçte güreşte, Avrupa ve dünyada kürsünün ilk üçünde olacakları kanaatinde olduklarını söyledi. Yerlikaya, "Bizde bu maya var, yeter ki isteyelim ve çalışalım." dedi.Yerlikaya,...

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya bundan sonraki süreçte güreşte, Avrupa ve dünyada kürsünün ilk üçünde olacakları kanaatinde olduklarını söyledi. Yerlikaya, "Bizde bu maya var, yeter ki isteyelim ve çalışalım." dedi.

Yerlikaya, Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın bugün sona eren serbest stil müsabakaları sonrasında Türkiye’nin dünya üçüncüsü olmasını Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirdi.

Dünya üçüncüsü olmanın sevinci içerisinde olduklarını belirten Yerlikaya, "Öncelikle teşekkür ediyorum. Bugün şampiyonayı tamamladık. Dört puanla ikinciliği kaçırdık. Aslında burada daha iyi konumda da olabilirdik." diye konuştu.

Başkan Yerlikaya güreşte gelinen noktayı yeni bir başarılı sürecinin başlangıcı olarak nitelendirdi. Yerlikaya, "Ama bu başlangıç. Bir ivmenin başlangıcındayız. Güzel olan en son 40 yıl önce bir şampiyonada dört madalya almışız. 40 yıldır dört madalya alamamışız. 40 yıl aradan sona dört madalya aldığımız bir şampiyona.” değerlendirmesinde bulundu.

Yerlikaya konuşması devamında şunları söyledi: "İnanıyorum bundan sonraki süreçte Avrupa ve dünyada kürsünün ilk üçünce olacağımız kanaatindeyim, serbestte özellikle. Bizde bu maya var. Yeter ki isteyelim ve çalışalım. Biz çalışıyoruz. Ve ekip ruhu içerisinde çalışıyoruz. Kardeşlik ruhu içerisinde çalışıyoruz. Birlik ruhu içerisinde çalışıyoruz. Bu birliktelik be kardeşlik bu hava bizi bu günlere getirdi." dedi.

Yerlikaya, "İnşallah temennimiz daha iyi yerlere gelebilmek. Daha iyi başarılar elde edebilmektir. Milletimizin umudu ve gururu olmaya devam edebilmek. Hocalarımı kutluyorum. Ekibi kutluyorum. Sporcu arkadaşlarımızı kutluyorum, emeği geçen herkesi kutluyorum Başarılar diliyorum. Dualarını eksik etmediği için milletimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri