Yerli Ve Yabancı Turistler Raftingcilerin Yüzünü Güldürüyor

Dünyaca ünlü Beşkonak Köprü Konya'da 45 gündür yaşayan rafting durgunluğu Ramazan Bayramı ile birlikte açıldı. Raftingciler, Köprülü Kanyon'da geçen yıl aynı döneme göre kano ve rafting su sporları taleplerine göre yüzde 100 oranında...

Dünyaca ünlü Beşkonak Köprü Konya'da 45 gündür yaşayan rafting durgunluğu Ramazan Bayramı ile birlikte açıldı.

Raftingciler, Köprülü Kanyon'da geçen yıl aynı döneme göre kano ve rafting su sporları taleplerine göre yüzde 100 oranında artış olduğunu belirtiyor.

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, yaptığı açıklamada, 45 gündür süre durgunluğun, Ramazan Bayramı'nın ilk gününden itibaren yerini hareketliliğe bıraktığını söyledi.

1 Ağustos'tan itibaren Türk rafting turizminin kalbi olan Köprülü Kanyon'da rafting su sporunun altın dönemi yaşadığını belirten Armağan, bu canlılığın eylül ayını sonuna kadar sürmesi halinde toplamda geçen yıla göre yüzde 20'lik bir artış olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Beşkonak Köprülü Kanyon'da son 10 yıl içinde ortalama 850 bin ile 1 milyon arasında yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını belirten Armağan, bununda ülke ekonomisine yıllık 20 milyon Euro katkı sağladığını söyledi.

Bölgede 40 raftingcinin su sporu yaptırdığını belirten Armağan şunları söyledi:45 gündür bölgede yaşanan durgunluk yerini Ramazan Bayramı ile bir anda yoğunluğuna bıraktı. Yerli ve yabancı turist yoğunluğu yüzde 50 oranlarında. Bu canlılığın eylül ayı sonuna kadar süreceğine inanıyoruz. Raftingciler tam dolulukla çalışıyor. Bu canlılık sürmesi halinde bölgeye gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 15'lik bir artışla 1 milyon 150 bine ulaşacağına tahmin ediyoruz. Yabancı turist yoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere İngiliz, Hollanda, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Rus turistler ile İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalı turistler oluşturuyor. Avrupa ülkelerindeki gurbetçilerde bu sene raftinge yoğun ilgi gösterdi. Yerli turizm ise çok iyi durumda. Son 10 gündür raftingde altın çağımızı yaşıyoruz desek yalan olmaz. " dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri