Yerli ürünlere büyük ilgi

Yerli meyve ve sebzeler pazardaki yerini aldı. Karpuzdan çileğe, elmadan yenidünyaya, domatesten bibere yerli mahsullere insanlar tarafından büyük ilgi gösteriliyor

Yerli meyve ve sebzeler pazardaki yerini aldı. Karpuzdan çileğe, elmadan yenidünyaya, domatesten bibere yerli mahsullere insanlar tarafından büyük ilgi gösteriliyor.

 

Bir buçuk aydır pazardaki yerine alan ithal İran karpuzunun yerine 1 haftadır çıkan yerli karpuzda pazardaki yerini aldı. Pazar esnafı ise insanların büyük ilgi gösterdiği yerli mahsullerin satışından memnun. Yerli ürün satışlarının istenilen düzeyde olduğunu aktaran Muhacir Pazarı esnaflarından Ahmet Yaşar, “Pazarda bu günlerde çok hareketli. Hormonsuz ve yerli meyve ve sebzelerin pazardaki yerine alması bu hareketliliği sağladı. Meyve ve sebze ürün fiyatlarının da yüksek olmaması satışların iyi olmasına neden oluyor” diye konuştu.

Hormonsuz domateslere ilgilinin büyük olduğunu dile getiren Yusuf Erdoğan adlı pazarcı ise, “Ürünlerimiz Tarsus ürünü yerli mahsuller. Yerli domatesin gelmesi insanların daha çok domates almalarını sağladı. Satışlardan da memnunuz. Büyük marketler işlerimizi olumsuz etkiliyor. Ancak tüm insanlar bilmeli ki en taze ve ucuz ürünler yine pazarlarda mevcut” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların pazardan bir haftalık ürün aldığını da aktaran Yusuf Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlar her hafta sonu pazara gelip kendilerine yetecek bir haftalık meyve ve sebzelerini alıyorlar. Ürün fiyatlarımız uygun. Dometesi 1 TL’ye, karpuzu 750 kuruşa, yenidünyayı 1.50 TL’ye, kaysıyı 2 TL’ye, çileği 2.50 TL’ye ve muzu ise 3.50 TL’ye satıyoruz.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri