Yerli otomobili Konya üretmeli

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, "Yerli otomobil, Anadolu’da otomotivin kalbi olan Konya’da üretilmelidir. Marmara Bölgesi dışında bir yerde üretilecekse bu il sadece Konya’dır" dedi

Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Şube Müdürü Zekerriya Büyükyangöz, yönetim kurulu üyeleri Hasan Yellice, Fikret Akdiş ve Raşit Özer Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Girişimci İş Adamları Vakfı’nın çalışmalarının konuşulduğu ziyarette Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu. Türkiye’yi ilgilendiren her türlü ekonomik mesele ile ilgili incelemelerde bulunarak çözüm önerileri sunmaya çalıştıklarını belirten Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Girişimci İşadamları Vakfı’nın girişimci gençlerin yatırımcılarla iş birliğinin sağlanması, girişimciliğin yayılması, girişimci gençlerin desteklemesi ve girişimciliğin gençlere özendirilmesi için çalışmalar yaptığını söyledi.

GİRİŞİMCİYLE YATIRIMCIYI BULUŞTURUYORUZ

Konya Şubesi olarak ‘İşte Girişim’ isimli bir proje başlattıklarını aktaran Ceylan, projeyle internet üzerenden projesiyle başvuru yapan gençleri yatırımcılarla buluşturduklarını belirtti. Projeyle gençleri girişimciliğe özendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Ceylan, “Türkiye’nin her hangi bir yerinden yeni bir ürünle başvuru yapan gençleri ve ürünlerini inceleyip koruma altına alıyoruz. Sonrasında iki yıl içerisinde ürün hakkında çalışmalar yapıp yatırımcıyla girişimciyi buluşturmaya çalışıyoruz. Parası olan yatırımcı birisiyle ürünü keşfetmiş girişimci birisini bir araya getirip şirket kurup yol yürümelerini sağlıyoruz” diye konuştu. Ceylan, 1 yıldır proje üzerende çalıştıklarını ve son aşamaya gelindiğini söyledi.

İHRACATI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Özellikle Konya başta olmak üzere Türkiye genelinde ihracatın geliştirilmesi için çalışmalar sürdürdüklerinin aktaran Ceylan, “Bu anlamda ciddi eğitim çalışmalarımız var. Her ay mutlaka bir gün yapıyoruz. Bu çalışmalarla iş adamlarımıza bantta ürün verimliliği, üretim verimliliği ve üretim kalitesinin yükseltilmesiyle ilgili çeşitli alanlarda kurslar yapıyoruz. Bu programlarla iş adamlarımızın elinden tutmak, ihracatlarını arttırmak istiyoruz” diye konuştu. Ceylan, Ocak ayı içerisinde yapılan Katar Türk Fuarı’na Konya’dan 52 firmayı götürdüklerini ve bu firmalardan 10 tanesinin fuarda bağlantı sağlayıp ticaret anlaşmaları yaptıklarını kaydetti.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yerli otomobilin Marmara Bölgesi dışında bir yerde yapılması için çalışmalar yürüttükleri belirten Ceylan, şunları söyledi: “Marmara Bölgesi iktisadi, nüfus yoğunluğu ve ekonomik veriler açısından Türkiye’nin birinci bölgesi konumunda. Bu bölgede nüfus yoğunluğunun arttırılması, iktisadi verilerin daha fazla oraya yığılması ve ekonomik bakımdan orası şişsin istenmiyorsa yerli otomobil, Anadolu’da otomotivin kalbi olan Konya’da üretilmelidir. Marmara Bölgesi dışında bir yerde üretilecekse bu il sadece Konya’dır.”

MESUT TURAN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri