Yerleşik Rus Aile, Müslüman Komşularının Bayramını Tebrik Etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik Rus aileler, Müslüman komşularının Kurban Bayramı'nı tebrik etti. 5 yıldır Antalya Manavgat'ta yerleşik yaşayan Rus asıllı Volodia-Tationa Bender çifti, Alanya ve Manavgat'ta tanıdıkları Müslüman...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik Rus aileler, Müslüman komşularının Kurban Bayramı'nı tebrik etti. 5 yıldır Antalya Manavgat'ta yerleşik yaşayan Rus asıllı Volodia-Tationa Bender çifti, Alanya ve Manavgat'ta tanıdıkları Müslüman Türk komşularını evlerinde ziyaret ederek bayramlaştı. Ev sahibi Yusuf Baştuğ'da ziyaretten memnun kaldıklarını söyledi. Rus komşularının ziyaretinin kendilerini duygulandırdığını belirten Baştuğ, bu tür bayramlaşmalarının komşuluk kültürünğ geliştirdiğini kaydetti.

Tationa Bender, Müslüman komşularının Kurban Bayramı'nda kurban ettikleri hayvanın etinin bir parçasını kendilerine getirmelerinde mutluluk duyduğunu belirten Bender,"Geçmiş yıllarda tanıdığımız Türk dostlarım vesilesiyle Antalya, Manavgat, Alanya ve Mersin Silifke'de Kurban Bayramı kutlaması ve kurbanın nasıl kesildiği ve kurban paylarının dar gelirli ve muhtaç ailelere dağıtıldığını görmüştüm. Et paylarının ihtiyaç sahiplerine dağılması beni o zaman çok etkilemişti. Bayramda ihtiyaç sahibine yardımda bulunmak çok güzel bir duygu. Sağ olsunlar Türk dostlarımızda bizi Noel ve Paskalya bayramlarımızda bizi yalnız bırakmıyor. " dedi.

    6 yıl önce Antalya Manavgat'a tatile geldiğinde Müslüman olduğunu belirten Rus asıllı turizmci Adrey Baranov, Müslüman olduktan sonra 5 yıldır kurbanını kesmek için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Baranov, Müslüman olduktan sonra Ahmet ismi aldığını belirten Baranov, kurbanını Manavgat'ta kesmekten mutlu olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri