Yerköy Devlet Hastanesi'nde Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Hizmete Sunuldu

Yerköy Devlet Hastanesi, fiziki ve genel durumu bakımından gelişimini sürdürüyor. İlçede sağlık alanında önemli gelişmelere imza atan hastane, teknolojinin en yeni ürünü olan bilgisayarlı tomografi cihazını hastaların hizmetine sundu.Yozgat...

Yerköy Devlet Hastanesi, fiziki ve genel durumu bakımından gelişimini sürdürüyor. İlçede sağlık alanında önemli gelişmelere imza atan hastane, teknolojinin en yeni ürünü olan bilgisayarlı tomografi cihazını hastaların hizmetine sundu.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada, hizmete kazandırılan yeni teknoloji tomografi cihazıyla daha önce yapılamayan beyin anjiyografisi, kolon görüntüleme, akciğer hacim analizi, damar görüntüleme gibi birçok radyolojik görüntüleme tetkiklerinin yapılabildiğini söyledi. Dr. Kurca, “Yeni cihazımız önceki cihaza göre 8 kat daha hızlı. Yeni tomografi cihazı ile hastalarımız daha düşük dozda radyasyona maruz kaldığı gibi daha kaliteli görüntü elde edilmektedir.” dedi.

Yozgat halkına daha kaliteli hizmet sunmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Kurca, "Artan hasta yoğunluğuna paralel olarak gerek tıbbi cihaz, gerekse hekim ve sağlık personeli sayısını sürekli artırma gayreti içerisinde olduk. Hastalarımız için mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Amacımız Yozgat’taki hastanelerimizde hizmet alan hastalarımızın, teşhis ve tedavi için il merkezine ve Yozgat dışına gitme sebeplerinin en aza indirmektir. Bu vesile ile yeni kurulan bilgisayarlı tomografi cihazımız tüm halkımıza hayırlı olsun." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri