Yerel Yönetimler Mülteci Sayısının Artmasından Endişe Ediyor

Aşağı Saksonya’da yerel yönetimler Eyalet İçişleri Bakanlığı'nın önümüzdeki aralık ayında artacak sığınmacılar ile ilgili açıklamasından sonra kaygılarını dile getirdi. Merkezi Hannover’de bulunan Belediyeler Birliği’nden...

Aşağı Saksonya’da yerel yönetimler Eyalet İçişleri Bakanlığı'nın önümüzdeki aralık ayında artacak sığınmacılar ile ilgili açıklamasından sonra kaygılarını dile getirdi.

Merkezi Hannover’de bulunan Belediyeler Birliği’nden Thorsten Bullerdick basına yaptığı açıklamada, ‘’Birçok belediye artan mülteci sayısı karşısında bu insanlara arzulanan yardımı yapamayacak. Bu nedenle Federal, Eyalet kurumları ile yerel yönetimler birlikte çalışmak zorundadır.’’ dedi.

Almanya’da artan mülteci sayısına paralel olarak Aşağı Saksonya da daha fazla insanı almak ve ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Bu nedenle Aşağı Saksonya İçişleri Bakanlığı Aralık ayında eyaletteki yerel yönetimlerin kabul edeceği mülteci sayı ve oranları yeniden belirlemek istiyor. Halihazırda Osnabrück’de 129’u kendi evlerinde olmak üzere 570 sığınma talebinde bulunan mülteci bulunuyor. Ancak hem Büyükşehir Belediye Başkanı Wolfgang Griesert hem de belediyenin sığınmacılardan sorumlu yöneticisi Klaus Russwinkel yaptıkları açıklamalarda gerek federal yönetimin gerekse eyalet yönetiminin yaptığı mali desteğin çok yetersiz olduğunu ifade etti.

Sebebi ise her mülteci için yıllık maktu olarak 6 bin Euro ödenek verilmesi ve bunun yeterli gelmemesi. Bütün bunlara rağmen eyalette Hameln, Goslar ve Cuxhaven gibi şehirlerde mülteciler için boş yerler bulunuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri