“yerel Eşitlik Eylem Planı” Son Halini Aldı

Çankaya Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı, paydaşların da katıldı toplantıyla son halini aldı. “Yerel Eşitlik Eylem Planı” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kamuoyuna sunulacak.Çok sayıda sivil toplum...

Çankaya Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı, paydaşların da katıldı toplantıyla son halini aldı. “Yerel Eşitlik Eylem Planı” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kamuoyuna sunulacak.

Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla Çankaya Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner hazırlanan üç yıllık eylem planını anlattı.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan Çankaya Belediyesi, çok sayıda sivil toplum örgütünün tavsiye ve katkılarıyla hazırladığı üç yıllık uygulanabilir, gerçekçi ve katılımcı “Yerel Eşitlik Eylem Planı”nın son halini paydaşlarıyla paylaştı. Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla Çankaya Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner hazırlanan üç yıllık eylem planını anlattı.

Toplantının amacını, farklı görüşleri de ele alarak Eşitlik Eylem Planı’nın son halini vermek olduğunu belirten Güner, geçen süreçte Belediye içinde ilgili birimlere konunun teker teker anlatıldığını ve görüşlerinin alındığını söyledi.

EŞİTLİK EYLEM PLANI ALTI BAŞLIKTAN OLUŞUYOR

Çankaya Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın, eğitim, kentsel hizmetler, istihdam, katılım, şiddet ve sağlık konu başlıklarında kısa, orta ve uzun vadeli hedef ve faaliyetleri içerdiğini ifade eden Gülsün Bor Güner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in basın toplantısıyla eylem planının duyurusunu yapacağını belirtti. Sivil toplum örgütü temsilcilerinin plan ile ilgili görüş ve önerilerini belirttikleri toplantı dört saat sürdü.

UYGULAMA DA STÖ’LERLE BİRLİKTE YAPILACAK

Toplantıda, birçok değişik düşüncenin paylaşılması ile son hali verilen Çankaya Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hazırlanmasından çok uygulanmasının önemine de dikkat çekildi. Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Güner, uygulama aşamasında da sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket edileceğini ve görüşlerin alınacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri