Yerel basının sorunları TBMM gündemine taşındı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, pandemi döneminde zor günler geçiren yerel TV, radyo ve gazetelerin durumunu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, pandemi döneminde yerel basının reklam gelirlerinin sıfıra indiğini belirterek, pandemi sürecinde söz konusu basın kuruluşlarına herhangi bir desteğin verilip verilmediğini sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, pandemi döneminde ve döviz kurunda yaşanan artışla zor günler geçiren yerel televizyon ve radyo kanalları ile gazetelerin durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, yerel basının yaşadığı sıkıntıları tek tek sordu.

“YEREL BASININ REKLAM GELİRİ SIFIRA İNDİ”

Karaduman, basın çalışanları ve basın kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, “Türkiye genelinde pandemi süreci başladığından bu yana onlarca yerel radyo kanalı kapandı, onlarcası ya satılık ya da kiralık durumdadır. Pandemi ile birlikte özellikle esnafların mağdur olması dolayısıyla yerel basının reklam gelirleri birçok yerde neredeyse sıfırlandı. Bu süreçte yerel basın mensupları ile ilgili yeterli çalışmaların yapılmadığı ve yerel medyanın ciddi mağduriyetlerle baş başa bırakıldığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

“HERHANGİ BİR ÇALIŞMANIZ OLACAK MI?”

Kültür Bakanı Ersoy’a 4 soru yöneten Karaduman, “Son bir yılda kapanan yerel TV kanalı ve radyo kanalı sayısı toplamda kaçtır? Pandemi sürecinde yerel TV ve radyo kanallarının basın faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli desteğin sağlanması amacıyla hangi çalışmaları yaptınız? Yerel radyo ve TV kanallarına yaptırılan zorunlu yayınlar dolayısıyla herhangi bir maddi destek sağlanıyor mu? Bu konu ile ilgili yerel basına destek sağlanmıyorsa sebebi nedir? Yerel radyo ve TV kanallarının desteklenmesi, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi hususunda belediyeler ve valiliklerle bakanlığınızın herhangi bir işbirliği veya koordinasyonu var mıdır? Koordinasyon sağlanıyorsa yaşanan sorunların çözümü için yapılan ortak çalışmalar nelerdir?” diye sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri