YEREL

Toplumsal Direniş Hareketi Derneği'nin tanıtım toplantısı Marmaris'te yapıldı.

Toplumsal Direniş Hareketi Derneği'nin tanıtım toplantısı Marmaris'te yapıldı. Bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen dernek yöneticileri faaliyetleri hakkında bilgi verdi. TDHD Genel Başkan Yardımcısı Cem Galitekin, " Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuzdan bugüne; ulusal güvenliğimizi, demokrasimizi, barış ve hoşgörü içerisinde yaşama arzumuzu ve milli iradeyi hedef alan bu hain girişimin etkilerini kısa sürede atlatmada hükümetimize devletimize, şehit aileleri ve gazi ve ailelerine destek olmayı hedefledik" dedi.

15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası çeşitli siyasi görüş, meslek grubu, inanç ve düşünceden kişiler üreten, yöneten ve ortak hedefler etrafında birleşen insanları bir araya getirerek Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamına katkı yapacak bir platform hazırladı. Ankara'da temelleri atılan girişime "Toplumsal Direniş Harekâtı Derneği (TDHD) adı verildi. Muğla'da İl temsilciliği kurulan derneğin ilk tanıtım toplantısı 15 Temmuz gecesi tarih yazılan Marmaris'te gerçekleştirildi.

Bir restoranda yerel ve ulusal yayın kuruluşlarının temsilcilerinin eksiksiz katıldığı tanıtım toplantısında, derneğin misyonu ve faaliyeti konusunda bilgi verildi.

Misyon ve faaliyetler hakkında basın mensuplarını bilgilendiren TDHD Genel Başkan Yardımcısı Cem Galitekin, " Toplumsal Direniş Harekatı Derneği,geniş ailemizin adıdır. Misyonumuz; toplumun her kesiminden, üreten, yöneten ve ortak hedefler etrafında birleşen insanları bir araya getirerek Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamına katkı yapacak bir platform hazırlanmaktadır. Her türlü ayrımcılığı reddederek, insanlığın yarattığı evrensel değerlere sahip çıkarak, demokratik bir kültürün oluşması sürecine kendi örf, adet ve geleneklerimizle katılıyoruz. Yolumuz açıktır, yeter ki biz bu yolda yürümesini bilelim. Bir olalım, birlik olalım. Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuzdan bugüne; ulusal güvenliğimizi, demokrasimizi, barış ve hoşgörü içerisinde yaşama arzumuzu ve milli iradeyi hedef alan bu hain girişimin etkilerini kısa sürede atlatmada hükümetimize devletimize, şehit aileleri ve gazi ve ailelerine destek olmayı hedefledik. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine olan hangi ırka, mezhebe, dile, renge veya dünya görüşüne sahip olursa olsun bu ülkenin bir ferdi olmayı kendi için şeref kabul etmiş herkesle aynı saftayız.Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, aynı ülkenin birlik ve beraberliğine hizmet eden farklı görüşten insanları aynı çatı altında toplamak.Ülkemizin gelişimine her türlü akademik çalışması ile katkıda bulunan eğitim faaliyetleri ile yarınımızın teminatıdır. Modern dünyanın çizgisinde ilerleme bilinciyle hareket eden tüm eğitimcilerle kol kola yürümek. İç veya dış güçlerden gelen her türlü tehdide göğsümüzü siper eden, canı pahasına güvenliğimizi sağlayan, gecesini gündüzüne katıp bizleri koruyan güvenlik güçlerimizle kucaklaşmak. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir tarafında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran, ülkesinin menfaatini kişisel çıkarlarının üstünde tutan milli ticari ahlaka sahip iş adamlarımızla aynı yolda yürümek.Ülkesi için tanklara göğsünü siper eden, kurşunlara göğüs gererek 15 Temmuz'da eşsiz bir zaferle milli iradeyi dimdik ayakta tutan bu kahraman milletin hizmetinde olmak.Dış mihrakların oyuncağı olup bu vatanın evlatlarını gizli emelleri ile kardeşine silah doğrultacak kadar haince hareket eden tüm terör örgütleri karşısında amansızca mücadele etmeyi ilke edinen yurttaşlarımızla aynı safta yürümek ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği uğruna şehit ve gazi olmuş vatan evlatlarının ailelerine sahip çıkmak. Her türlü maddi ve manevi dertlerine deva bulmak, şehitlerimizi milletin hafızasında diri tutmak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri