Yer Fıstığı Tüketimi Yüzde 25 Arttı

Rekoltenin gerilemesi ve don olayı nedeniyle Antep fıstığı ile fındığın fiyatı arttı, tüketici yer fıstığına yöneldi. Türkiye’nin önde gelen kuruyemiş markalarından Papağan’ın 10 market ve bayi kanallarından elde ettiği verilere...

Rekoltenin gerilemesi ve don olayı nedeniyle Antep fıstığı ile fındığın fiyatı arttı, tüketici yer fıstığına yöneldi. Türkiye’nin önde gelen kuruyemiş markalarından Papağan’ın 10 market ve bayi kanallarından elde ettiği verilere göre yer fıstığı tüketimi yüzde 25 arttı.

Bu tabloda yer fıstığının kabuklu, tuzlu, daha tuzlu ya da baharatlı gibi seçeneklerle sunulması önemli rol oynadı.

Senenin ilk 3 ayına oranla tüketim Antep fıstığı ve fındıkta yüzde 10, kayısıda yüzde 20 geriledi. Yer fıstığı fiyatı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen seneden bu yana yüzde 6 arttı.

Yer fıstığının yanı sıra ay çekirdeği tüketiminde de yüzde 31 artış görüldü. Ancak bu artış yer fıstığı gibi kadar belirgin değil. Yaz aylarında mevsim uyarınca ay çekirdeği tüketimi, normal olarak da yüzde 30 ile yüzde 50 artıyor. Ay çekirdeği tüketiminin yüzde 31 artışı kuruyemiş sektöründe normal görülüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri