Yenişehir Biberi '1. Uluslararası Altın Biber Festivali' İle Dünyaya Tanıtılacak

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan festival ile Yenişehir biberinin dünyaya tanıtılması hedefleniyor. Tarladan toplanan biber, iç piyasa veya ihracat öncesinde tartılıp, ambalajlandıktan sonra...

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan festival ile Yenişehir biberinin dünyaya tanıtılması hedefleniyor. Tarladan toplanan biber, iç piyasa veya ihracat öncesinde tartılıp, ambalajlandıktan sonra Yolönü Mahallesi'nde bulunan soğuk hava depolarında saklanıyor.

    Festivalin açılışına katılan Vali Münir Karaloğlu, öncelikle biberin üretim merkezi Yolönü Mahallesi'ndeki biber tesislerini gezdi. Burada tarladan toplanan biberin serüvenini yerinde inceleyen Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı. Vali Karaloğlu, burada ki incelemesinin ardından Yenişehir ilçe merkezine geçerek festival ve kortej yürüyüşüne katıldı.

    Karaloğlu, Yenişehir’in Bursa’nın çok önemli, tarihi, kültürel tarımsal üretim merkezi olduğunu belirterek "İşte bu güzel ilçemizin hem tanıtımını yapmak, hem de bu ilçede üretilen biberin her çeşidini, sebzenin her çeşidini tekrardan gündeme taşıyarak, ürettiği ürünlerin piyasada ki değerini arttırıp, çiftçinin işini kolaylaştırmak maksadı ile Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, Yenişehir belediyemiz, kaymakamlığımız, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarımız, çiftçi örgütlerimizle birlikte bu güzel organizasyon düzenlendi." dedi. Münir Karaloğlu, Yenişehir’de 200 bin ton sebze üretildiğini kaydetti.

    İlk kez düzenlenen ‘1. Uluslararası Altın Biber Festivali’ protokol ile Yenişehir halkının oluşturduğu kortej yürüyüşüyle başladı. Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri ile atlı grubun da eşlik ettiği kortej renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşü, Saat Kule Meydanı'nda son buldu. 3 gün sürecek festivale katılan misafirlere plaket ve biber çeşitlerinden oluşan bir paket hediye edildi. Daha sonra festival etkinlikleri kapsamında çeşitli stantların açılışı yapıldı. Festivalin ilk günü Mustafa Ceceli konseriyle sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri