Yenimahalle'den Yeni Araçlarla Dipli Bucaklı Temizlik Dönemi

Yenimahalle Belediyesi, ilçeyi Ankara’nın en temiz ilçesi yapmak için hijyen operasyonu başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ilçenin dört bir tarafında başlattığı hummalı çalışmalar, yeni temizlik aracıyla daha kapsamlı hale...

Yenimahalle Belediyesi, ilçeyi Ankara’nın en temiz ilçesi yapmak için hijyen operasyonu başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ilçenin dört bir tarafında başlattığı hummalı çalışmalar, yeni temizlik aracıyla daha kapsamlı hale geldi. İtalya örneğinden esinlenerek üretilen aracı Türkiye’de ilk defa kullanan belediyesi, ilçede dipli bucaklı temizliğe başladı.

Yapılan testlerden yüzde yüz başarı elde eden aracın tanıtımına, Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Erhan Aras ve birim müdürleri katıldı. Çalışmaları dikkatle inceleyen Yaşar, araç hakkında detaylı bilgiler aldı. Yeni temizlik aracına vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

“TEMİZ ÇEVRE, SAĞLIKLI YARINLAR”

Ekiplerle birlikte Demetevler Vatan Caddesi’nde aracın çalışmasını izleyen Başkan Yaşar, Yenimahalle’yi altyapıdan üstyapıya, kültür sanattan spora, sağlıktan temizliğe kadar her alanda örnek ilçe yapmayı hedeflediklerini anlattı. Temiz çevrenin sağlıklı yarınları getirdiğini ifade eden Yaşar, “Yer altı çöp konteyner çalışmalarımızla diğer belediyelere örnek olduk ve ilçemizi etrafa saçılan çöplerden ve görüntü kirliliğinden kurtardık. Şimdi yine bir ilke imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aracımızla ekiplerimizin ulaşamadığı yer kalmayacak, her yer tertemiz olacak” dedi.

Özellikle dar sokaklarda ve temizlik ekiplerinin ulaşamadığı alanlarda etkili olarak kullanılacak olan araç, 150 barlık yüksek basınçlı pompası ve su püskürten tabancası ile her yere ulaşıyor. Araç sayesinde park halindeki arabaların altında kalan kurumuş yapraklar ve atıklar rahatlıkla temizleniyor. Aracın üzerinde bulunan kollar ise operatöre hareket kolaylığı sağlıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri